Opnieuw geen punten voor Fortuna Delta/Logistiek 1

Fortuna/Delta Logistiek 2 begon matig aan de wedstrijd en keek halverwege de eerste helft dan ook tegen een flinke achterstand aan. Toch wist de ploeg de schade voor de rust nog enigszins te beperken door terug te komen tot 10-8. Na de rust ontstond er een totaal ander spelbeeld. Waar het initiatief in de eerste helft bij de reserves uit Amsterdam lag, namen de spelers van Tissink dit in de tweede helft moeiteloos over van hun tegenstander. Hierin was een hoofdrol weggelegd voor junior Annick Post. Zij drukte door middel van een aantal loepzuivere schoten van afstand haar stempel op deze wedstrijd. Via tussenstanden van 11-14, 14-16 en 15-18 werd 17-18 de eindstand. Fortuna/Delta Logistiek 2 blijft daardoor ongeslagen in de Reserve Ereklasse en gaat deze status volgende week in Capelle aan den IJssel proberen vast te houden.

De wedstrijd van onze hoofdmacht verliep iets minder rooskleurig. Ard Korporaal en Damien Folkerts kozen ervoor om Fleur Hoek, Marcel Segaar en Nik van der Steen vanaf de bank te laten starten. Eva van der Zon en Michelle van Geffen kregen in tegenstelling tot vorig weekend nu wel een basisplaats toegekend. Jessica Lokhorst was vanwege een lichte kuitblessure niet inzetbaar.

Vanaf het eerste fluitsignaal liep Fortuna/Delta Logistiek achter de feiten aan. In de eerste helft keek de ploeg uit Delft regelmatig aan tegen een achterstand van vier of vijf doelpunten die vooral te danken was aan de matige afronding. Toen Thomas Reijgersberg zich bij een verdedigende actie verstapte besloten Korporaal en Folkerts Marcel Segaar voor hem in het veld te brengen. Klein lichtpuntje in de eerste helft was een prachtig doelpunt van Daan Preuninger. Hij raakte Stavenuiter in het voorveld kwijt, brak door en kon zijn actie via een kort schot in de lucht afronden (8-4). Kort daarop kwam Fleur Hoek in het veld voor Sanne Alsem. Ondanks een snel doelpunt van Hoek kon niet worden voorkomen dat de kleedkamers werden opgezocht bij een 9-5 achterstand.

Ook in de tweede helft lukte het de Delftse formatie nooit echt om de aansluiting te vinden. Pas bij de 16-14 van Nik van der Steen werd het verschil voor het eerst geminimaliseerd tot twee doelpunten. Hierop volgde een bijzonder lange aanval van Blauw Wit met het uiteindelijke slotakkoord van Mandy Koelman. Zo eindigde de wedstrijd in 17-14. Fortuna/Delta Logistiek blijft daardoor puntloos onderaan staan in Ereklasse A. Volgende week zaterdag wacht Tempo. Ook de ploeg uit Alphen aan den Rijn zal hunkeren naar de eerste winstpartij van dit seizoen. Wat Fortuna/Delta Logistiek betreft zal er volgende week uit een ander vaatje moeten worden getapt om aanspraak op de overwinning te maken. Werk aan de winkel dus voor de heren Folkerts en Korporaal.

Doelpunten Fortuna/Delta Logistiek: Fleur Hoek (3), Nik van der Steen (3), Mirjam Maltha (2), Daan Preuninger (2), Sanne Alsem (2) en Thomas Reijgersberg (2)