Oranje U19 met Resy en Merijn wereldkampioen

Het prachtige Kutna Hora in Tsjechië was afgelopen weekend het toneel voor het WK U19. Oranje won de finale van België met 25-13. Voor Oranje U19 misschien niet het meest spannende qua wedstrijden; vooral de weg er naar toe is leerzaam en leuk. Selectietrainingen op verschillende plekken in Nederland, trainen met andere tegenstanders dan bij je eigen club, gekozen worden in Oranje U19, wedstrijden spelen tegen een Hoofdklasseteam en hopen dat je in de basis staat, waar dit bij je club standaard is.

In Tsjechië waren voornamelijk Europese landen aanwezig en het bekende Chinees Taipei, maar ook nieuwkomers als Maleisië en Marokko. Heel bijzonder om een gemengd team uit deze landen aan het sporten te zien!

De grootste uitdaging was deze week gezond blijven en vrij van buikpijn; het vette en zoute Tsjechische voedsel zorgde bij de meeste spelers voor wat probleempjes. Verder werden er weer vriendschappen voor het leven gesmeed en geoefend in gebarentaal met spelers van de andere landenteams. Een geweldige week voor de Oranjespelers en onze Fortunatoppers!

Alle uitslagen van het WK U19 kun je hier bekijken: https://www.worldkorfball.sport/matches

Foto’s @Marco Spelten @ Actiefotografie

Lees meer nieuws