Oranje Wit A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1: 27-24 Terechte nederlaag A1

Allereerst willen we namens alle ouders en spelers Niels, Kelly en Senn feliciteren met de geboorte van Liz! Veel geluk samen!
Na een zomer uitrusten startte voor de A1 de voorbereiding enkele weken geleden weer. Van de A1 van vorig seizoen bleven Angelo, Victor, Merijn, Tom, Manon en Michelle in de A1. Vanuit de A2 en B1 kwamen Annick, Sanne en Farian over. Verder kwam Mirthe over van Achilles. Er werden twee prima oefentoernooien gespeeld bij DVO en Achilles en ook was er vorig weekend een gezellig trainingsweekend in Pijnacker en Scheveningen.
Dit weekend begon voor de A1 de veldcompetitie met een uitwedstrijd bij Oranje Wit. Het nagenoeg ongewijzigde Oranje Wit ontving de veldkampioen van vorig seizoen. Meteen een topwedstrijd dus en dan wordt het meteen de eerste wedstrijd duidelijk waar de ploegen op dit moment staan. De beginfase gaat gelijk op tot 5-5 waarna Oranje Wit uitloopt naar een 8-5 voorsprong. Fortuna heeft het in deze fase aanvallend lastiger en tegen Oranje Wit wordt een fase van 5 minuten niet scoren meteen afgestraft. Tot aan zo’n 7 minuten voor rust weet Fortuna nog wel aan te haken want bij 9-8 en 11-10 sluit de A1 weer aan. De laatste fase van de eerste helft weet de A1 echter de korf niet meer te vinden maar Oranje Wit scoort rustig door en de rust komt dan bij 15-10. Duidelijk is dan dat het een lastige tweede helft zal worden want Oranje Wit is geen ploeg die snel stil zal vallen qua scoren.
Fortuna start de tweede helft vervolgens prima. Na een kleine 10 minuten staat het 17-14 en kan de A1 verder aansluiten. Helaas wordt er bij deze stand een stip gemist waarna Oranje Wit het verschil weer naar 5 goals tilt. De A1 speelt op zich gedreven en prima door en probeert alles maar Oranje Wit blijft rustig, scoort gewoon door en het verschil wordt niet kleiner dan 4 of 5 goals verschil. Bij 24-21 en nog zo’n 10 minuten te spelen hoopt iedereen nog op een spannende eindfase maar Oranje Wit countert meteen naar 25-21 waarna de wedstrijd toch niet meer spannend wordt en het eind komt bij 27-24.
Helaas een terechte nederlaag tegen een goede ploeg. Hard doortrainen waarna zaterdag de volgende topwedstrijd tegen Deetos/ Snel voor de deur staat. De wedstrijd start om 12.30 uur in Delft op een mooi nieuw kunstgrasveld. Succes A1.

Tekst: Erik Snaphaan