Fortuna/Delta Logistiek kent een sportief zeer goed seizoen. Nadat de Delftse formatie al enigszins verrassend de finale van de Korfbal League wist te halen, kan het zich nu wederom opmaken voor een verlenging van het seizoen. Dankzij een 23-16 overwinning op concurrent Blauw-Wit is het verschil met de nummer drie opgelopen tot een onoverbrugbaar verschil van drie punten.

Met Daan Preuninger en Jessica Lokhorst langs de kant, en het nog wederom geblesseerde duo Eva van der Zon en Claire van Oosten aan de zijlijn begon Fortuna/Delta Logistiek haar laatste thuiswedstrijd furieus. Mede onder aanvoering van een heersende Mirjam Maltha liepen de Delftenaren in de beginfase over Blauw-Wit heen. Halverwege beloonde de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts zich dan ook met een 8-3 voorsprong. Die marge bleef vrijwel in tact, getuige de ruststand van 14-8 in Delfts voordeel.

Waar regenbuien werden voorspeld, bleef het gelukkig de gehele middag droog en wist Fortuna/Delta Logistiek dat het nog één helft nodig had om haar  kruisfinaleticket veilig te stellen. Nummer drie LDODK/Rinsma Modeplein wachtte met smart op de uitslag, want bij puntverlies zouden de Friezen volgende week nog kans maken om in eigen huis, in een rechtstreeks duel, Fortuna/Delta Logistiek alsnog pootje te wippen. Zover kwam het niet. De Delftenaren, die hun internationals Lokhorst en Preuninger nog twintig minuten binnen de lijnen zagen verschijnen, stelden eenvoudig de overwinning zeker. De 23-16 uitslag was veelzeggend.

Volgende week wacht in Friesland de laatste competitiewedstrijd. Bij winst zou een eerste plek – en dus een thuiswedstrijd tijdens de kruisfinales – nog tot de mogelijkheden behoren. Daarvoor is Fortuna/Delta Logistiek wel afhankelijk van het resultaat van KZ/Hiltex, dat puntverlies moet leiden op bezoek bij Blauw-Wit. Gebeurt dat niet? Dan wacht een week later PKC/SWKGroep. Een ploeg die ongetwijfeld gebrand is op revanche tegen Fortuna/Delta Logistiek.

Share This