PKC morele winnaar in puntendeling

Fortuna/Delta Logistiek had zichzelf zaterdag een enorm goede dienst kunnen bewijzen door PKC/SWKGroep te verslaan. Ondanks een 10-16 voorsprong werd het desondanks: 20-20 en moesten de punten gedeeld worden.

Daan Preuninger moest vanaf de zijlijn toekijken, hij blesseerde zich in Boedapest licht. De international werd echter nog niet fit genoeg bevonden voor de kraker tegen de verliezend finalist van 2019. Preuninger hoopt de inhaalwedstrijd tegen Tempo van woensdagavond te halen. Kaj Esser mocht om die reden in de basis beginnen.

Preuninger was niet de enige die verstek moest laten gaan zaterdagmiddag. Mirjam Maltha keerde ook niet fit genoeg terug uit Boedapest, waardoor Michelle van Geffen de basisacht completeerde.

Bij PKC bleef Laurens Leeuwenhoek ook zaterdagmiddag aan de kant. De international kampt al lange tijd met een hardnekkige teenblessure. Suzanne Struik begon wederom vanaf de bank. Ze maakte haar rentree vorige week tegen DOS’46, maar kon nog niet rekenen op een basisplek.

Het aanwezige PKC-publiek, dat haar ploeg al twee thuiswedstrijden op rij zag verliezen, ontving de bliksemstart van haar ploeg met enthousiast gejuich. PKC stond binnen een mum van tijd met 5-2 voor. De Delftenaren konden echter rekenen op Thomas Reijgersberg en Fleur Hoek. Beiden waren verantwoordelijk voor de eerste Fortuna/Delta Logistiek-doelpunten wat het moraal goed deed.

Ondanks het ontbreken van Preuninger en Maltha, bleek Fortuna/Delta Logistiek lange tijd de betere van de wedstrijd. Verdedigend stond het goed en een vlot antwoord op de aanvalskansen van Fortuna/Delta Logistiek. Om die reden stond Fortuna/Delta Logistiek bij rust ook op een comfortabele 10-13 voorsprong.

De machine haperde in Papendrecht. Richard Kunst is minder zuiver dan voorheen en ook de Papendrechtse topscorer van het seizoen, Olav van Wijngaarden, had zaterdagmiddag moeite met scoren. Verdedigend kreeg hij echter in de tweede helft grip op zijn directe tegenstander Nik van der Steen.

Nadat PKC in de tweede helft pas na elf minuten tot scoren kwam, herpakte het zich toch net op tijd. Sanne van der Werff maakte de 11-16, wat als startschot gold voor een uiteindelijk succesvolle inhaalrace.

Fortuna ging in het vak van Hoek op de dames spelen, maar had al enorm veel moeite om de aangeef en rebound tijdig neer te zetten. Claire van Oosten en Hoek kregen daardoor vaak weinig tijd om tot een goede kans te komen.

Toch leek een overwinning lange tijd haalbaar, maar het gebrek aan scorend vermogen in de eindfase deed uiteindelijk de das om. Met nog een minuut te spelen, stond er een tussenstand van 19-20 op het scorebord. Michelle van Geffen probeerde die voorsprong met nog twintig seconden op de schotklok uit te breiden, maar haar schot eindigde te kort en via de korf in de handen van haar directe tegenstander Julie Caluwe.

PKC kreeg daardoor nog ruim de tijd om een goede aanval te vinden en die vond het ook. Via Marijn van den Goorbergh werd de stand gelijkgetrokken; 20-20. Een zure gewaarwording voor de ploeg die bijna de hele wedstrijd overwicht had.

Door het gelijkspel blijft Fortuna/Delta Logistiek weliswaar aansluiting houden met de play-offplaatsen, maar blijft het wel in de achtervolging. Woensdag kan de Delftse brigade tot een punt naderen van de topvier als het Tempo op bezoek krijgt.

PKC zal ook de smaak van winnen weer willen proeven, na twee wedstrijden zonder overwinning. Ook zij zullen dat moeten doen tegen Tempo. Zij bezoeken zaterdag de promovendus uit Alphen aan den Rijn.