In een drukke PKC-hal is Fortuna/Delta Logistiek gekleineerd door PKC/SWKGroep. Hoewel beide ploegen in de beginfase gelijk opgingen, won de Papendrechtse formatie uitermate eenvoudig: 26-13.

Nog geen Daan Preuninger, de international kampt sinds het thuisduel met LDODK/Rinsma Modeplein met een enkelblessure. Segaar, die deze week aankondigde te stoppen, begon vanaf de bank.

Beide ploegen gingen in de beginfase gelijk op. Fleur Hoek forceerde eigenhandig een stip en kreeg daardoor op 3-3 de kans om de Delftenaren voor de tweede maal op voorsprong te schieten. Ze miste en vervolgens brak er een doelpuntloze fase aan Delftse zijde aan van ruim een kwartier.

PKC scoorde wel. Onder aanvoering van Richard Kunst – die in de eerste wedstrijd tot nul doelpunten kwam – breidden de Papendrechters hun voorsprong gestaag uit. Fortuna speelde matig, maar had ook regelmatig pech in de afronding. Tim Heemskerk doorbrak uiteindelijk de ban, maar het zorgde niet voor een ommekeer. De ruststand van 12-4 sprak boekdelen.

Het altijd veerkrachtige Fortuna/Delta Logistiek kwam geen moment meer lekker in de wedstrijd. Het had geen antwoord op het snelle spel van de Papendrechters en het leek ook aan tactische discipline te ontbreken. Waar in de play-offs vorig seizoen en de thuiswedstrijd dit seizoen, het spel werd vertraagd en werd gewacht met het eerste schot, bleek in fases die discipline niet opgebracht te kunnen worden.

Desondanks hadden Mirjam Maltha en Thomas Reijgersberg veel rebounds, waardoor in de eerste helft de aanvallen aan Delftse zijde langer duurden en produceerden ze ook meer pogingen. Het schotpercentage van PKC was echter dermate hoog dat het ook niet zo heel veel pogingen nodig had.

Time-outs en wissels sorteerden in het scoreverloop nauwelijks effect, al gaf het Marcel Segaar wel de gelegenheid om zijn 250e Korfbal Leaguewedstrijd te spelen. Segaar is daarmee de derde speler die dit aantal behaalt, teamgenoot Mirjam Maltha en tegenstander van aankomende zondag Marc Broere speelden meer wedstrijden.

PKC zag Laurens Leeuwenhoek ook jubileren. De international scoorde zijn duizendste Korfbal Leaguedoelpunt. Ook hij had uiteindelijk een belangrijk aandeel in de simpele overwinning: 26-13.

Geen Delftenaar zal deze wedstrijd lang willen herinneren en focust zich nu al op de belangrijke wedstrijd tegen Blauw-Wit. Met KZ/Thermo4U op slechts een punt, is het misschien wel noodzakelijk om zondag de twee punten in huis te houden.

Share This