PKC VERSLAAT FORTUNA IN ZINDERENDE FINALE

PKC/Vertom is voor de 12de keer winnaar geworden, na evenzoveel deelnames, van het Theo Korporaal Korfbal Spektakel. In een bomvolle sporthal in Delft versloegen de Papendrechters gastheer Fortuna/Delta Logistiek na een verlenging met 25-27.

De openingsfase was voor de Delftenaren die constant op voorsprong kwamen, maar pas bij 7-5 een gat hadden van twee punten verschil. PKC sloeg in korte tijd terug met vier goals op rij. maar Fortuna – waar Fleur Hoek ontbrak met een enkelblessure – leidde, na een prima tweede kwart van de eerste helft, bij rust met 14-12.

In het tweede bedrijf leek Fortuna constant de winst naar zich toe te trekken, maar Richard Kunst speelde een uitstekende wedstrijd en hield zijn ploeg keer op keer in de race. PKC had een flink rebound overwicht. Echter, de schotzuiverheid, bij met name Schröder en Zuidwegt, liet hen in de steek. Toch kroop PKC dichterbij en bij een 23-22 voorsprong voor Fortuna verzuimde de ploeg van Korporaal en Folkerts om de wedstrijd op slot te gooien. Het was de eerder genoemde Kunst die 12 seconden voor tijd de gelijkmaker binnen schoot en dus moest er een verlenging aan te pas komen om een winnaar te bepalen.

In de verlenging van vijf minuten sloeg PKC genadeloos toe: het was het uiteindelijk Arjen van Houwelingen die de beslissing erin schoot vanaf de zijlijn. Fortuna leek vermoeid, probeerde het wel nog, maar kon de achterstand niet meer goed maken. En zo gebeurde het dat de ploeg uit de Oostpolder opnieuw de beker in ontvangst nam via aanvoerder Laurens Leeuwenhoek.