Weer een lastige uitwedstrijd voor de A1, dit keer tegen PKC  dat de laatste weken goed aan het spelen is. Zoals in heel Nederland was het ook in Papendrecht warm. Wel een klein veld dus dat was gunstig en dat zorgt toch ook voor leuker en sneller spel. De beginfase ging aardig gelijk op maar na de 3-3 nam PKC het heft in handen. Er werd dit keer niet (veel) gescoord door de spitsen maar vooral Van Houwelingen schoot met scherp. Fortuna kon een beetje aanhaken maar matig verdedigen en een te laag schotpercentage zorgde voor een ruststand van maar liefst 18-12.

Na de rust gelukkig een feller en strijdbaarder Fortuna. Ed zorgde met zijn coaching ook voor meer vuur en Fortuna kruipt dichterbij. Na 20-13 scoort Fortuna 5x op rij: 20-18. En dan is er nog ruim 15 minuten te spelen. PKC herstelt zich enigszins en countert enkele keren waardoor Fortuna niet op 1 punt verschil kan komen. Met nog 10 minuten te gaan lukt het onze A1 dan toch om echt aan te sluiten want bij 23-22 lijkt het alsof Fortuna dan toch nog een kans heeft er overheen te gaan. Helaas geeft de A1 in de eindfase 3x erg makkelijk een goal weg waardoor PKC overeind blijft en een terechte, verdiende overwinning behaald.

Fortuna staat nog steeds 2e en dus op een play off plek. PKC sluit enigszins aan. Fortuna moet dinsdag nog inhalen tegen Nieuwerkerk en dat kan wel eens een sleutelduel worden. Succes A1!

Tekst: Erik Snaphaan

Share This