PKC/SWK Groep A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1: 29-21 Tweede nederlaag van het seizoen voor de A1

Dit weekend speelde de A1 de topper tegen koploper PKC A1. Een rechtstreeks duel om de koppositie. Het werd voor Fortuna in Papendrecht een nagenoeg collectieve offday en dus een kansloze nederlaag met 29-21. PKC pakt hiermee de koppositie, Fortuna zal zich moeten richten op het definitief veilig stellen van de 2e play-off plek.

Beide ploegen beginnen matig aan de wedstrijd. Veel onduidelijkheden en rommelig spel gecombineerd met matige afronding. Toch komt de A1 met 0-2 voor maar nadat PKC na zo’n 5 minuten spelen op 2-2 komt gaat PKC erop en erover. Ruim 5 minuten later staat het 7-2 voordat Fortuna weer een goal kan toevoegen voor de 7-3. PKC is scherper, feller en wint nagenoeg elk duel. De aanval van Fortuna blijft rommelig en de afronding blijft matig. PKC speelt prima verder en de score loopt op naar 11-3. Fortuna gaat vanaf dat moment gelukkig mee scoren en er vallen meerdere afstandsschoten binnen. De supporters hopen dat er vlak voor rust nog enigszins kan worden aangesloten, we hebben immers weleens goede inhaalraces van de A1 gezien. Via 16-10 en 17-11 eindigt de 1e helft bij 18-11 door een afstandsschot van PKC in de slotseconde.

Na de rust scoort PKC in hun eerste aanval meteen 19-11 en dan is er even een goede fase voor Fortuna. PKC scoort zo’n 3,5 minuut niet en Fortuna komt via 3 goals op rij op 19-14. PKC neemt logischerwijs een time-out maar Fortuna scoort daarna de 19-15. Even denk je dat het weer spannend kan worden maar PKC countert en scoort 3x op rij en het staat 22-15. Bij 22-16 en 23-17 komt de A1 nog 2x op 6 goals verschil maar daarna is het klaar. De laatste 12 minuten verandert er weinig aan het spelbeeld. PKC hoeft niet echt meer en scoort rustig door en Fortuna kan niet echt meer en scoort af en toe mee. Via 27-17 eindigt de wedstrijd bij 29-21. Een dik verdiende overwinning voor PKC.

PKC stelt hiermee de koppositie veilig. Zij zullen in de play-offs dus thuisvoordeel hebben. Fortuna kan aanstaande zaterdag in Delft om 16.15 uur tegen TOP/ Quoratio bij winst een play-off plek veiligstellen. TOP speelt echter voor lijfsbehoud en dus zal Fortuna scherp moeten zijn. Succes A1!

Tekst: Erik Snaphaan