Play-off wedstrijden ver weg voor Fortuna/Delta Logistiek B1

Fortuna/Delta Logistiek B1 deed enige weken geleden goede zaken door het tot dan toe nog ongeslagen DeetosSnel B1 met 20-23 in eigen huis te kloppen. Een even sensationele als terechte overwinning die opeens de weg naar de play-off wedstrijden (kwartfinale, halve finale, finale) open legde. Dan moesten wel de thuiswedstrijden tegen HKV/Ons Eibernest en Nieuwerkerk in winst worden omgezet.
De uitwedstrijd tegen KCC B1 zou dan feitelijk niet meer terzake doen.

Vorige week tegen HKV/Ons Eibernest sloeg voor Fortuna/Delta Logistiek B1 het noodlot echter opnieuw toe. In de eerste helft werd er een mooie 15-10 voorsprong opgebouwd die vrij snel na de rust werd uitgebouwd naar 19-10. HKV/Ons Eibernest lag duidelijk op de pijnbank toen Victor met een behoorlijke knieblessure uitviel. Vervolgens was Fortuna/Delta Logistiek B1 de weg volledig kwijt, lukte bij de Eibers opeens alles en door erg matig voorverdedigen en 1:1 verdedigen kwamen ze in no time terug in de wedstrijd. In de slotfase kon Fortuna/Delta Logistiek B1 er met 26-26 nog een gelijkspel uitslepen maar een overwinning was noodzakelijk om KCC B1 buiten de deur te houden.

Gisteren moest er dan worden aangetreden tegen KCC B1. Marit zijn we door een langdurige blessure al het hele seizoen kwijt en daar kwamen in januari Sanne (knieblessure) en nu dus ook Victor (knieblessure) bij. Met Yona (die al het hele seizoen Marit op adequate wijze vervangt), Pien en Jan gingen we met drie B2-spelers van start. Er werd een plan gesmeed, er werd deze week hard getraind en vol goede moed reisden we af naar Capelle a/d IJssel om onze huid zo duur mogelijk te verkopen.

KCC B1 heeft een ploeg met fysiek sterke heren waarvan er twee wel heel gemakkelijk scoren. De dames zijn in aanvallend opzicht niet echt indrukwekkend, maar spelen wel nuttig in dienst van de heren. In de thuiswedstrijd verloren we de strijd met onze heren in de paalzone volledig en werden we met 13-20 van het veld geveegd. Veel slechter dan die wedstrijd kon niet en als je van DeetosSnel B1 kan winnen, waarom zou het dan tegen KCC B1 niet lukken?

De start was niet echt hoopgevend. Al snel stonden we 3-0 en 5-1 achter en tussendoor misten we nog een strafworp. Via een afstandschot van Mark en een mooie doorloopbal van Nick (5-3) kwamen we weer dichterbij. Om en om scorend ging het door tot 9-7. Iedereen werkte keihard. Jan stond te buffelen onder de korf tegen een heer van een niveau die hij in de 2e klasse niet tegen komt. Pien liep haar benen uit het lijf en zorgde regelmatig voor een goede aangeef voor schutter Farian. Het was dezelfde Farian die vlak voor rust de 9-8 aantekende. Jammer dat het laatste schot van KCC voor de rust nog doel trof (10-8), maar we voelden ons in de eerste helft toch een beetje de morele winnaar.

KCC had duidelijk erg veel moeite met onze tactiek en als we onze korte kansen wat beter hadden afgerond, was een voorsprong bij rust helemaal niet vreemd geweest. Met goede moed begonnen we aan de tweede helft. Helaas had KCC ook een wonderdrankje in de thee gedaan, want ze begonnen direct na rust met erg zuiver raak te schieten en liepen binnen enkele aanvallen uit naar 13-8. Fortuna/Delta Logistiek B1 wankelde maar rechtte de rug. Vooraf had ik ze erop gewezen dat het erg gemakkelijk is om teamspirit uit te stralen als je een wedstrijd aan het winnen bent. Het is echter veel moeilijker om dit te doen wanneer je aan het verliezen bent. We gingen weer scoren en via tussenstanden van 16-12 en 20-15 bleven we op karakter aan het elastiek hangen. Bij 21-17 met nog 8 minuten op de klok leek het nog mogelijk maar twee knappe goals van de KCC-aanvoerder (23-17) beslisten de wedstrijd.

Een mooi moment om nog even de reserves wat speeltijd te gunnen. Marit kon na haar lange blessureperiode eindelijk haar eerste competitieminuten in de zaal maken. En ook Maud, die al vele weken als reserve meereist, mocht nog even meespelen.

Tranen na afloop bij de spelers, speelsters en geblesseerden omdat we er zo dichtbij waren de afgelopen weken en we door domme pech de play-offs uit onze handen hebben zien glippen.
Alleen als KCC B1 in de laatste speelronde tegen het laag geplaatste Die Haghe B1 nog punten laat liggen, kan Fortuna/Delta Logistiek B1 zich alsnog plaatsen voor de play-offs.

Als coach ben ik echter trots op de wedstrijd die we gisteren hebben neergezet, het karakter en vechtlust die we gisteren in de wedstrijd hebben getoond, de resultaten die we dit zaalseizoen hebben behaald en de progressie die we als team en individueel hebben geboekt. De doelpunten kwamen gisteren van Mark, Michelle (4), Nick (5), Farian (7) en Silila (3) maar het hele team heeft gevochten als leeuwen voor een goed resultaat. Kwalitatief was het niet goed genoeg om te kunnen winnen van een sterke ploeg als KCC B1 maar in de tweede helft van de veldcompetitie zullen we er weer staan en gaan we er alles aan doen om onszelf daar wel te belonen met een plek in de play-offs.