Met ingang van het komende seizoen speelt Renée van Ginkel voor Fortuna/Delta Logistiek. De 22-jarige jeugdinternational komt over van DVO/Accountor. Van Ginkel komt niet zonder ambities: “Ik wil in Ahoy staan en die beker omhooghouden!”

Van Ginkel begon haar carrière in haar woonplaats Maartensdijk, via Tweemaal Zes belandde ze in de jeugdafdeling van DVO/Accountor, waar ze, na een kort uitstapje bij Groen-Geel, een basisplaats veroverde in het team van Richard van Vloten. Om DVO te verlaten was voor de student Pedagogische Wetenschappen daarom niet eenvoudig. “Ik zie bij zowel DVO als Fortuna heel veel positieve dingen, maar uiteindelijk denk ik dat ik bij Fortuna, op zowel de korte als lange termijn, een toekomst zie voor mezelf als speelster en dat we met de Fortuna-selectie om de prijzen kunnen spelen.”

Maar ook buiten de clubgrenzen heeft Van Ginkel nog ambities. “Ik heb de afgelopen jaren in alle jeugdteams van TeamNL Korfbal mogen spelen. Dat is al super gaaf. Maar ik wil altijd meer, het ‘grote’ TeamNL Korfbal is dan ook mijn droom. En natuurlijk wil ik ook voor de prijzen in Nederland spelen. Hoe gaaf zou het zijn om in Ahoy te staan en die beker omhoog te houden?”

Om dat te bereiken wil Van Ginkel allereerst haar plek gaan vinden binnen het team en in het veld. “Dat vind ik als eerst belangrijk, maar uiteraard hoop ik me ook verder te ontwikkelen. Mijn sterktes liggen nu voornamelijk in het samenspel met anderen en anderen vrij kunnen spelen. Daarbij pik ik altijd wel mijn doelpunten mee en kan ik binnen een vak eigenlijk alle rollen wel invullen, maar er zijn ook nog veel vlakken waarop ik me wil en kan ontwikkelen. Ik wil scorend dominanter worden, minder onnodige fouten maken en verdedigend mijn tegenstander forceren om de ‘slechtste’ kansen te nemen.”

Een instelling die trainer Ard Korporaal kan waarderen. “Ze is helemaal bezeten van korfbal en ze zou het liefst elke dag willen trainen. Dat past heel goed bij de groep die we op dit moment hebben. En het past ook heel goed bij wat Fortuna beoogt, we willen elk jaar beter worden en meer bereiken. Ze speelt in Talent TeamNL Korfbal en is bij DVO ook al belangrijk in de basis. Ze kan goed 1-op-1 verdedigen, dat is een belangrijke kwaliteit waar we zeker plezier van kunnen hebben. Daarnaast willen we proberen om haar aanvallend nog wat dreigender te maken, in plaats van heel ondersteunend. Ze is heel volwassen voor haar leeftijd, dat gecombineerd met haar ambitie en korfbalgekheid zorgt ervoor dat we met genoegen uitkijken naar de toekomst. We zijn heel blij met haar komst.”

Van Ginkel is niet de eerste dame die de overstap maakt van DVO naar Fortuna/Delta Logistiek. Zowel Jessica Lokhorst als Fleur Hoek gingen haar in het recente verleden al voor. Van Ginkel kijkt uit naar het nieuwe seizoen: “Ik kijk er naar uit om bij Fortuna te mogen beginnen en heb al heel veel zin in het nieuwe seizoen. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook om al het publiek weer te kunnen zien tijdens de wedstrijden en hiervan te kunnen genieten!”

Share This