Donderdagavond heeft Sanne Alsem aan de selectie bekendgemaakt dat zij vertrekt bij Fortuna/Delta Logistiek. Ze maakt na dit seizoen de overstap naar KCC/SO natural, waar ze wordt herenigd met Ed van der Steen, die in de junioren Alsem al onder zijn hoede had. “Ik denk dat ik mij bij KCC nog beter kan ontwikkelen. Ik wil een complete speelster worden en de doelen die ik heb realiseren.”

“Ik heb een gesprek gehad met Ed van der Steen en Frits Wip en kreeg direct een positief beeld van de club. Aangezien ik Ed al ken, weet ik waar ik aan toe ben. Ik heb altijd gezegd dat ik het hoogst haalbare wil halen, ik ben er van overtuigd dat ik meer in huis heb als speelster dan ik tot op heden heb kunnen laten zien bij Fortuna, daarom is deze stap voor mij nodig. Ik wil een vaste basiskracht worden.”

Daar blijft het niet bij voor de 21-jarige HALO-student. “Ik wil TeamNL halen, dat klinkt ambitieus, maar dat ben ik ook. Ik heb alle jeugdteams van Oranje mogen meemaken en ik zou het ook zeker tof vinden om in de toekomst bij de echte grote spelers aan te sluiten.”

En hoewel Alsem, die ook regelmatig als influencer optreedt op social media, vindt dat ze meer in haar mars heeft, dan ze heeft laten zien, heeft ze ook veel geleerd in Delft. “Op korfbalgebied heb ik zowel aanvallend als verdedigend heel veel geleerd, maar ik ben door de jaren heen ook mentaal beter geworden. Ook dat hoort bij het korfbal. Ik ben volwassener gaan spelen en maak betere keuzes, maar het kan ook altijd beter”, besluit Sanne, die ook haar teamgenoot Eline Entken nog even wil bedanken voor de tip om haarlak te gebruiken in plaats van de veter die ze in haar jeugd bij Achilles droeg.

Alsem was vijf jaar actief bij Fortuna en heeft samen met haar ploeggenoot Joren van Nieuwenhuijzen – met wie ze vanaf haar vierde jaar al in een team zit – een unicum bereikt. De korfbalfinales vonden vier keer plaats in Ziggo Dome en alleen zij twee speelden in alle vier de edities mee. Twee keer met de junioren en twee keer met de senioren. “Daar staan in Ziggo Dome, dat kan niet iedereen zeggen, en dan wonnen we de laatste keer ook nog titel. Dat is al helemaal geweldig. Dit zal ik niet snel vergeten. Wat ik ook niet snel vergeet zijn de geweldige trainingsweekenden, tripjes en de uitjes met de groep, dat zijn dingen die ik ook zeker koester.

Is dit een definitief afscheid voor Alsem? “Ik heb vriendschappen voor het leven gemaakt bij Fortuna, dat is een bijzonder gegeven, dus buiten de wedstrijden om zal ik ook zeker nog terugkeren naar Fortuna. En wie weet keer ik ooit nog terug bij Fortuna, de tijd zal het leren. Mijn ambitie is het zeker, ik vind Fortuna echt een fantastische club met fantastische mensen. Maar vanaf volgend seizoen wil ik mij in ieder geval volledig focussen op KCC.”

Share This