Scherp schietend Fortuna verplettert KCC

Fortuna heeft gisteravond met aardig wat meereizend publiek flink uitgehaald tegen KCC/CK Kozijnen in de Kenonz Korfbal League. Een wedstrijd werd het nooit in sporthal De Schenkel. Fortuna was heer en meester en won met 14-31.

KCC kwam gisteravond precies één keer op voorsprong en dat was de 1-0 van Randy Oosting. Een aantal minuten later was de stand met 1-7 al ruim in Delfts voordeel door drie maal Preuninger, twee maal van der Steen en Van Nieuwenhuijzen en Van Geffen. Fortuna schoot op dat moment 7 uit 17 (41%) en de wedstrijd was geen wedstrijd meer.

Binnen de eerste 10 minuten van de wedstrijd was het 2-10 door opnieuw Michelle van Geffen en wederom twee keer aanvoerder Daan Preuninger. De ruststand was uiteindelijk 3-15, met een afrondingspercentage van 27% voor de Fortunezen.

Het eerste schot na rust was direct weer een treffer door Lokhorst en daarna begon KCC eindelijk mee te scoren. Na de beschamende drie treffers voor rust scoorde KCC in de tweede helft gelukkig nog 11 treffers. Dat hadden er eigenlijk meer moeten zijn, omdat Schol en Dekkers het beide presteerden om een strafworp te missen. Ook de commentatoren op de livestream van KCC hadden moeite om te blijven kijken, getuige de uitspraak “Als KCC supporter heb je een fles Sambuca nodig om de wedstrijd door te komen”.

Fortuna kon naar hartenlust wisselen en bracht Van Ginkel, Swikker, Van Groen en Van Oosten. Swikker nam nog twee treffers mee en debutant Tim van Oosten beloonde zijn debuut met de laatste treffer van de avond middels een strafworp en bracht daarmee de eindstand op het bord: 14-31. Preuninger eindigde als topscorer met 7 goals, van der Steen kwam tot 6 doelpunten en Hoek en Van Nieuwenhuijzen wisten er beiden 5 te noteren.

De vijfde overwinning op rij van Fortuna en daarmee doet de voormalig landskampioen weer helemaal mee in de Kenonz Korfbal League. Of het nog aanspraak mag maken op een play-offs plek is een vraag die de komende weken duidelijk gaat worden. Volgende week moet het naar KZ, waar de ploeg de steun van meereizend publiek weer hard kan gebruiken! Daarna volgen nog PKC, DOS’46 en LDODK. Vier lastige tegenstanders op rij en cruciaal voor de stand in de Kenonz Korfbal League.

KCC heeft een heel ander probleem. Het is de nummer laatst in de competitie, maakt geen goede indruk en won tot nu toe alleen van DOS’46. Het is nog maar de vraag of Wilrik Wassink het seizoen mag afmaken in Capelle aan den IJssel. Want als KCC zo blijft korfballen, moet het vrezen voor degradatie.

Door: Joris Houweling