Fortuna/Delta Logistiek won zaterdagmiddag haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. In de thuiswedstrijd tegen KCC/SO natural werd op overtuigende wijze (25-11) afstand genomen van de Korfbal League-promovendus. Aanvoerder Marcel Segaar was tevreden en de nieuw aangelegde en verkleinde velden konden de 32-jarige Delftenaar ook bekoren.

Een duidelijke uitslag voor het Delftse vlaggenschip. ‘We waren zaterdag in staat om de hele wedstrijd een hogere intensiteit op de mat te leggen.’ Maar dat betekent volgens de aanvoerder niet direct dat de eerste twee overwinningen in de Korfbal League al opgeschreven mogen worden. ‘Ik verwacht niet dat KCC ons in de League gaat verrassen, maar het verschil in score zal waarschijnlijk wel kleiner zijn dan dat het nu is.’

En dan nog even over die nieuwe velden. Want sinds dit seizoen beschikt Fortuna/Delta Logistiek over vier kleine velden. ‘Het nieuwe veld ligt er schitterend bij. Het speelt ook erg fijn. Het publiek staat dichter op en ook rondom het veld. Bovendien is de wedstrijd ook zichtbaar vanaf het terras. Dat vergroot de beleving van de wedstrijd.’ En dat komt de wedstrijd uiteraard alleen maar ten goede.

Share This