Ard Korporaal en Damien Folkerts waren duidelijk voorafgaand aan het nieuwe seizoen. De eerste veldperiode is een voorbereiding op het naderende Korfbal Leagueseizoen, maar dat betekent niet dat de Ereklasse niet serieus genomen wordt. Ook in deze veldperiode wordt er gespeeld om te winnen. Dat laatste liet Fortuna/Delta Logistiek echter na in de openingswedstrijd tegen DOS’46. Op eigen terrein kon Fortuna/Delta Logistiek niet genoeg weerstand bieden aan de ploeg uit Nijeveen: 17-19.

Zonder Thomas Reijgersberg en met internationals Daan Preuninger en Jessica Lokhorst op de bank, begon de Delftse formatie aan haar nieuwe seizoen. Fleur Hoek debuteerde, terwijl ook Tim Heemskerk z’n rentree opluisterde met een basisplaats. Twee spelers waar door het ruim opgekomen publiek aandachtig naar werd gekeken.

En hoewel de beginfase voor de bezoekers was (1-4), met een zuiver schietende Nienke Hintzbergen, kon het achttal van Korporaal en Folkerts toch voor rust nog herstellen. Nik van der Steen trok met een fraaie onehander uit een vrije bal beide ploegen weer naast elkaar. Waarna Fortuna/Delta Logistiek uiteindelijk met een 8-7 voorsprong mocht rusten. Jessica Lokhorst was op dat moment al binnen de lijnen gekomen, ze verving Claire van Oosten die met een enkelblessure vroegtijdig moest afhaken.

DOS’46 bleek zich niet zonder slag of stoot gewonnen te geven, want binnen een mum van tijd had het haar achterstand omgezet in een voorsprong van drie punten (8-11). Daar waar de Delftenaren na rust veel moeite hadden om de korf te vinden, daar ging het bij DOS’46 een stuk eenvoudiger. Het noopte het Delftse trainersduo tot ingrijpen. Daan Preuninger kwam in het veld voor Tim Heemskerk, die een mooi afstandsschot tot zijn wapenfeiten liet noteren, maar ook twee buitenkansjes vanaf tweeënhalve meter onbenut liet. Ook Sanne Alsem verscheen binnen de lijnen voor dat andere jonge talent Roos van Groen.

Heel even leek de wedstrijd te keren, maar op de belangrijke momenten was het toch de uitploeg die toesloeg. Ondanks doelpunten van Preuninger en Hoek bleef DOS’46 aan de goede kant van de score. Fortuna/Delta Logistiek was slordiger, minder trefzeker en was verdedigend nog niet zo dominant als dat het wellicht al had gehoopt te zijn. De terechte winnaar van zaterdagmiddag kwam dan ook uit Nijeveen: 17-19.

Share This