Sijmen van den Bergh heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat hij na afloop van dit seizoen stopt als speler van de Fortuna/Delta Logistiek-selectie. We zullen de routinier echter niet hoeven te missen, want een andere rol ligt voor hem in het verschiet. Van den Bergh gaat namelijk als trainer/coach aan de slag bij het tweede team. Daar vormt hij het duo met Wouter Jansen, die nu samen met Mark Tissink verantwoordelijk is voor Fortuna/Delta Logistiek 2.

Van den Bergh gaat de prioriteit geven aan andere dingen. “Ik heb besloten om te stoppen, omdat ik denk dat ik het maximale uit mijn korfbalcarrière heb gehaald. Het is tijd voor andere dingen. De kans dat je mij op lager niveau terugziet schat ik klein in, maar zeg nooit nooit.”

Met trots kijkt hij terug op zijn tweede periode bij Fortuna/Delta Logistiek. “Natuurlijk was vorig seizoen met de selectie een groot hoogtepunt. Met het tweede wisten we ons voor het eerst in lange tijd weer eens te plaatsen voor de kruisfinale. En de winst in Ziggo Dome met het eerste was natuurlijk fantastisch. Ook mijn debuut in het eerste dit seizoen is voor mij een hoogtepunt. Dat was altijd al een jongensdroom.”

Toen Van den Bergh aangaf te twijfelen over zijn toekomst als speler, haakte de Technische Commissie en trainersstaf daar direct op in. “Ze vroegen mij tijdens die gesprekken of ik andere ambities had. Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik trainen en coachen altijd geweldig vond. Toch kwam de vraag voor mij onverwacht of ik volgend seizoen bij de staf van de selectie wilde aansluiten als coach.”

Hij is echter blij met deze kans en kijkt ook alvast vooruit op zijn nieuwe functie.”Ik hoop van waarde te zijn door mijn ervaringen als speler mee te nemen. Daarnaast hoop ik met de huidige trainers te kunnen sparren, waardoor we tot nieuwe ideeën of verdere ontwikkeling komen van het aanvals- en verdedigingsplan.”

De samenwerking met zijn huidige trainer ziet hij ook wel zitten. “We zullen allebei de taken op ons nemen, die bij het trainen en coachen horen. Wellicht dat ik de eerste paar weken nog ga afkijken, maar daarna hoop ik gewoon samen met hem het tweede team onder mijn hoede te nemen. Wouter heb ik dit jaar natuurlijk als coach meegemaakt en ik denk dat wij een heel mooie en leuke samenwerking tegemoet gaan.”

“Als trainer hoop ik vanaf volgend jaar heel veel te leren. Ik hoop mezelf te ontwikkelen als trainer en uiteindelijk heb ik als doel om ook daar voor het hoogsthaalbare te gaan. Net als dat het een jongensdroom was om te spelen voor het vlaggenschip, is het ook een droom om het vlaggenschip ooit te coachen.”

Share This