Sijmen van den Bergh speelt volgend seizoen weer bij Fortuna/Delta Logistiek. Het kind van de club maakte een uitstap naar Die Haghe om vervolgens z’n Korfbal Leaguedroom waar te maken met en bij Avanti/Flexcom. Met de ploeg uit Pijnacker promoveerde hij naar het hoogste niveau en was hij vorig seizoen actief in het eerste.

Van den Bergh ziet het als thuiskomen. ‘Ik ben hier opgegroeid en Fortuna/Delta Logistiek is de club die mij heeft gevormd tot die persoon die ik nu ben. Mijn gevoel zei dat ik moest terugkeren en ik kijk er erg naar uit om het mooie roodwit van Fortuna/Delta Logistiek weer te dragen.’

De huidig speler van Avanti wil zijn ervaringen uit de Hoofdklasse en Korfbal League de jongeren uit de selectie wat leren. ‘Tijdens de wedstrijden, maar ook door op de trainingen het voortouw te nemen. Ik wil mensen beter maken en uiteraard ook wedstrijden winnen.’ Maar ook buiten het veld sluit Van den Bergh een rol bij Fortuna/Delta Logistiek niet uit. ‘In de jaren dat ik bij Fortuna/Delta Logistiek speelde heb ik het altijd erg leuk gevonden om training te geven. Ik werk nu bij de TU als supervisor in de horeca, maar als er tijd is, wil ik ook zeker buiten de selectie mijn steentje bijdragen.’

Voordat Van den Bergh zijn rentree gaat maken, wil hij eerst goed afsluiten bij Avanti. ‘Ik kijk daar nu al met een heel positief gevoel op terug. Ik ben destijds fantastisch ontvangen door de club en de spelers. Met hen heb ik m’n korfbalhoogtepunt meegemaakt; promotie naar de Korfbal League. Ik ben Avanti heel erg dankbaar en zal ze zeker blijven volgen. Het is een mooie club en ik wens ze ook na dit seizoen uiteraard veel succes in de toekomst.’

Ook Fortuna/Delta Logistiek is verheugd met de terugkeer van Van den Bergh. ‘Hij speelde lange tijd bij Fortuna/Delta Logistiek en heeft daarna nog meer ervaring opgedaan bij andere verenigingen, waaronder in de Korfbal League. Wij willen onze jonge talentvolle spelers zo goed mogelijk ondersteunen om de stap naar de top van Nederland te maken. Sijmen kan met zijn ervaring in het veld daar een grote bijdrage aan leveren.’

Share This