SKF A1 – Fortuna/ Delta Logistiek A1: 20-26 Prima overwinning voor de A1

Na de iets mindere wedstrijd van vorige week stond voor de A1 deze zaterdag de wedstrijd tegen SKF op het programma. Op papier zou dit een winstpartij moeten opleveren. Groen Geel had echter enkele weken geleden een zwaar potje in Veenendaal en dus was Fortuna gewaarschuwd.

In de beginfase ging het gelijk op waarbij SKF qua score (1-0 en 2-1)  even het initiatief had. Vanaf 2-1 scoort de A1 echter in 7 minuten tijd 5x op rij en het staat 2-6. Even doet SKF met de 3-6 iets terug maar weer 3 goals op rij van Fortuna en het eerste gat is geslagen: 3-9. Dan volgt een van de fases in de wedstrijd dat de ploeg denkt dat er verdedigend wat minder druk hoeft te worden gegeven. Tegen SKF blijkt dat niet handig want sommige spelers/ speelsters kunnen dan aardig schieten. De score gaat naar 6-9 maar in de laatste 7 minuten voor rust loopt de A1 toch weer uit naar 7-12. Na rust laat Fortuna meteen zien dat deze wedstrijd 2 punten zal opleveren want via meerdere mooie aanvallen en strak verdedigen gaat het in een kwartier tijd naar de grootste voorsprong in de wedstrijd 9-18. Daarna zakt het iets weg. Weer wat minder verdedigende druk en aanvallend meer slordigheid en te klein spel zorgen ervoor dat de voorsprong niet verder wordt uitgebreid. De wedstrijd eindigt uiteindelijk bij een prima en regelmatige 20-26 overwinning.

Nieuwerkerk A1 won dit weekend bij Groen Geel en dus is Nieuwerkerk nog steeds de koploper. Fortuna volgt op 1 puntje achterstand. De A1 speelt nu twee thuiswedstrijden tegen LDODK en OVVO en dan volgt als laatste wedstrijd voor de zaal de uitwedstrijd in Nieuwerkerk. Succes A1!