Stroeve wedstrijd resulteert in twee punten

Op woensdagavond 22 januari stond er slechts één wedstrijd op het programma in de Korfbal League: de inhaalwedstrijd tussen Fortuna/Delta Logistiek en Tempo. Sinds de Europacup moeten de Delftenaren het vanwege blessures stellen zonder Mirjam Maltha en Daan Preuninger. Vanavond bleef ook Claire van Oosten in eerste instantie langs de kant. De volgende acht namen werden het veld ingestuurd: Lokhorst, Hoek, van Nieuwenhuijzen en Esser (aanval) en Alsem, van Geffen, van der Steen en Reijgersberg (verdediging).

Via een vrije bal werd de score geopend door Fleur Hoek. Tempo pareerde direct en al snel werd duidelijk dat de ploeg van Korporaal en Folkerts vanavond niet zomaar los zou komen van de Alphenaren. Vlak voor rust zorgde Kaj Esser met twee doelpunten voor wat opluchting bij het thuispubliek. In verdedigend opzicht was Jessica Lokhorst oud-Fortunees Elma Schreuder de baas. Waar Schreuder normaliter veelvuldig op het scoreformulier te vinden is, wist zij vanavond nauwelijks los te komen van haar directe tegenstandster. De rust werd met een magere 8-6 tussenstand bereikt.

In de tweede helft kwam Tempo scherp uit de kleedkamer. De ploeg van Wouter Blok liet zien met een missie naar Delft te zijn gekomen en nam brutaal de leiding. Van Nieuwenhuijzen zorgde voor de gelijkmaker en moedigde zijn teamgenoten aan er een schepje bovenop te doen. Dit resulteerde in een gaatje van twee doelpunten dankzij Michelle van Geffen. De voorsprong werd uitgebreid naar vier punten, maar opnieuw gaven de geelzwarten zich niet gewonnen. Met nog zes minuten op de klok schoot Edwin van der Weijde de gelijkmaker binnen (15-15). Intussen was er aan kant van Fortuna al behoorlijk wat gewisseld. Zo maakten Claire van Oosten, Sijmen van den Bergh, Sven Bezemer en Jordi Kouwenhoven ieder speelminuten vanavond. Met het vak van Reijgersberg in de aanval werd in de slotfase van de wedstrijd nadrukkelijk gezocht naar Nik van der Steen. En met succes: hij beloonde het vertrouwen van zijn vak met twee loepzuivere afstandsschoten en gooide de wedstrijd daarmee in het slot: 17-15.

Het ging allemaal niet vanzelf vanavond. Desondanks kan Fortuna twee punten bijschrijven. Daarmee komt het op gelijke hoogte met Koog Zaandijk en ligt de strijd om de play-offs weer volledig open. Komend weekend sluiten de Delftenaren een drukke periode in de competitie af met de thuiswedstrijd tegen Groen Geel.