Vanwege aanhoudende klachten aan zijn knieën en achillespees heeft Sven Bezemer besloten te stoppen met korfballen. ‘’Vanaf mijn zestiende heb ik al last van deze blessures en eigenlijk zijn ze nooit helemaal weggeweest. Dit zorgde ervoor dat ik de afgelopen jaren behoorlijk wat aan de kant heb gezeten. Gevoelsmatig zat er meer in dan ik eruit heb kunnen halen.’’

Sven is een jongen van de club en kwam in zijn carrière tot vele hoogtepunten. Zo speelde hij in de jeugd vanaf de D tot aan de B alle mogelijke NK’s, behaalde hij met de A1 meerdere malen de play-offs en maakte hij deel uit van de nationale selecties onder de 16 en 19 jaar. ‘’Ondanks dat we de play-offs met de A1 destijds verloren, vond ik het mooi om te zien hoe de hele vereniging opleefde en achter ons ging staan.’’ Verder benoemt Sven ook de Europacup in Budapest en de trainingsweekenden naar het buitenland als momenten die hij niet snel zal vergeten.

Het doet Sven goed om te zien dat het tweede weer meedoet in de top van de Reserve Korfbal League. Hij hoopt dan ook dat deze stijgende lijn, samen met het eerste, kan worden doorgezet in de komende jaren. Daarnaast vindt hij het erg mooi om te zien hoe Fortuna/Delta Logistiek als club is opgeleefd in de afgelopen jaren.

‘’Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad en met plezier op het hoogste niveau gekorfbald. Het was een voorrecht om in de jeugd altijd in de eerste teams te hebben mogen spelen. Ik wil iedereen van Fortuna bedanken voor de gezellige en sportieve jaren. In het bijzonder noem ik mijn ouders, want zij stonden altijd langs de lijn en brachten mij overal naartoe. Ik stop dan wel met korfballen, maar zal nog geregeld bij Fortuna te vinden zijn. Ik hoop dat er snel weer gekorfbald wordt en ik zie jullie dan. Blijf allen gezond!’’

Sven, bedankt voor de mooie jaren!

Share This