De competitie is voor alle ploegen teneinde en de teamuitjes zijn gepland of al achter de rug. Alleen het Fortunakamp, misschien wel het mooiste weekend van het jaar, is nog aanstaande. In de week na kamp worden de teamindelingen op de website gepubliceerd. Deze bekendmaking is altijd een spannend moment voor veel kinderen en ouders. We vragen je om alvast onderstaande uitleg door te lezen:

– De jeugdTC, TC topsport (Fortuna 1, 2, 3 en A1/A2) en SJC (Fortuna 4 t/m 8) zijn al weer geruime tijd bezig met de teamindeling. Gedurende het seizoen bekijken zij de teams en informeren bij de trainers;
– Ons doel is het samenstellen van teams, waarin iedereen met plezier en op eigen niveau kan korfballen met tegenstanders van vergelijkbaar niveau;
– De gemiddelde leeftijd per team en verdeling jongens/meisjes per leeftijdscategorie zijn ook van belang voor de opgave bij de korfbalbond, het KNKV.

Fortuna/Delta Logistiek vindt topkorfbal belangrijk. Onze jeugdopleiding is een belangrijke pijler om Fortuna 1 en 2 ook in de toekomst op het hoogste niveau te laten acteren. Daarom ligt het accent bij alle 1e en 2e jeugdteams op korfbalkwaliteiten, maar we vergeten het sociale aspect natuurlijk niet.

Hoeveel tijd de TC’s en trainers er ook insteken, soms moeten we keuzes maken. Die keuzes proberen we zo goed mogelijk uit te leggen en worden altijd gemaakt met de overweging dat het de beste keuze voor iedereen is. Misschien betekent dit dat een persoonlijke wens niet direct ingewilligd wordt maar we hebben er vertrouwen in dat we opnieuw een mooie indeling hebben kunnen maken.

Wij zijn blij dat we bij bijna ieder team in ieder geval één trainer/coach hebben staan. Voor een paar teams zijn we nog in gesprek. We zoeken nog wel een aantal E- en F-trainers; wil je na al die jaren training krijgen nu ook training (leren) geven, mail dan naar jeugd-tc@fortuna-korfbal.nl.

Share This