Jaren geleden speelde Arno van Meerbeek enkele seizoenen in de selectie van Fortuna/Delta Logistiek. Vanaf volgend seizoen keert hij terug. Niet als speler, want door blessures moest hij daarmee stoppen, maar als trainer. Van Meerbeek wordt samen met Jeroen Preuninger trainer van de A1.

Een leeftijd die voor Van Meerbeek niet nieuw is. De afgelopen vijf jaar was hij ook al trainer/coach van HKV/Ons Eibernest A1. “Ik ben echt een kind van de club bij Eibernest. Ik kwam daar jong in het eerste, tussendoor heb ik een paar jaar bij Fortuna/Delta Logistiek in de selectie gespeeld, waarna ik weer terugkeerde. Bij elkaar heb ik zo’n twaalf jaar in het eerste gespeeld bij de Eibers. Helaas door blessureleed niet meer actief.”

Volgend seizoen staat hij weer voor het rood-wit. “Ik speelde destijds in de selectie al samen met Jeroen en hij is, net als ik, echt een fanatiek liefhebber van het spelletje. Ik heb er onwijs veel zin in. De juniorenperiode vind ik een spannende en interessante periode in de ontwikkeling van een korfballer. Ik kan er erg van genieten wanneer junioren steeds meer eigenaarschap tonen en voorzichtig tegen de gevestigde orde beginnen op te boksen.”

Fortuna/Delta Logistiek wenst Van Meerbeek veel succes met zijn nieuwe uitdaging en sluit zich aan bij de woorden, waar hij zelf mee afsluit: “Ik hoop dat we snel op een goede manier weer aan de slag kunnen, zodat Jeroen en ik er samen met de ploeg een heerlijk leerzaam seizoen van kunnen gaan maken.”

Share This