Vanochtend bereikte ons het droevige bericht, dat ons lid van verdienste, oud-speler, oud-trainer en oud-voorzitter Theo Korporaal op 83-jarige leeftijd is overleden.

De laatste jaren nam de gezondheid van Theo af. Toch was hij bijna alle wedstrijden van Fortuna/Delta Logistiek 1 aanwezig. Als vader van onze hoofdtrainer Ard Korporaal, maar ook als supporter van Fortuna en groot liefhebber van het korfbalspel.

Theo begon zijn loopbaan als speler bij het toenmalige Ons Eibernest in 1946. Op 18-jarige leeftijd debuteerde hij daar in het eerste. In het jaar 1955 stapte Theo over naar Die Haghe. Hij korfbalde samen met zijn vrouw Yvonne ook nog bij Het Zuiden in Rotterdam. Op 28 mei 1961 speelde Theo zijn enige interland tegen België.

In 1976 werd Theo hoofdtrainer van Fortuna. In 1977 werd het juniorenteam van Fortuna ongeslagen landskampioen. Met Theo Korporaal als coach samen met Leo Geluk en Huib van Rensen.

Theo werd in 1994 voorzitter van onze club. Onder zijn bewind degradeerde Fortuna naar de overgangsklasse in 1997. Om vervolgens een jaar later weer te promoveren naar het hoogste niveau, de hoofdklasse.

Onder leiding van Theo besloot het toenmalige bestuur, dat er meer geïnvesteerd moest worden in de eigen jeugd. Fortuna trok Hans Heemskerk aan als trainers-coördinator. Dat bleek een gouden greep. Talloze keren werden jeugdteams als D1, C1 en B1 landskampioen op het veld en in de zaal.

In de beginjaren van de huidige eeuw, werden bij Fortuna kunstgrasvelden aangelegd. Bij de opening van het complex kuste Theo als voorzitter vol trots de nieuw aangelegde velden.

Als trainer/coach is Theo actief geweest bij meerdere verenigingen, zoals het Rotterdamse Trekvogels en TOP in Sassenheim. Zijn ‘finest hour’ beleefde hij als trainer/coach van het Amsterdamse AKC ROHDA waarmee hij in 1990 landskampioen werd op het veld.

Theo Korporaal was een fantastische man. Wij wensen Yvonne en zijn kinderen Michel, Karin, Ard en alle kleinkinderen enorm veel sterkte toe, na dit enorme verlies.

Voor de Korfbal League thuiswedstrijd aanstaande zaterdag zal er stil worden gestaan bij het overlijden van Theo Korporaal.

Bestuur KV Fortuna/Delta Logistiek

Share This