Thomas Reijgersberg baalt: ‘Ik vind dat we hadden moeten winnen’

Boosheid en frustratie alom. Direct na het eindsignaal van Ronald Buis wisten de Fortunezen; er had meer ingezeten tegen dit PKC. Aanvoerder Thomas Reijgersberg baalde zichtbaar voor de camera’s van PKC/SWKGroep. “Ik vind dat we hadden moeten winnen, net als in de thuiswedstrijd.”

Ondanks een 10-16 tussenstand halverwege de tweede helft kwamen de Papendrechters alsnog langzij. “We spelen het gewoon niet goed uit op het eind”, vindt Reijgersberg. “Daardoor komt PKC nog een keer tot een aanval en die scoren ze ook. Dat is knap van hen, maar wel enorm zonde voor ons.”

Toch zag hij een goed Fortuna/Delta Logistiek. “Ik vind dat we het supergoed hebben gedaan, ondanks dat Daan en Mirjam niet meespeelden. Dat zijn voor ons misschien wel de twee belangrijkste spelers. PKC mist natuurlijk ook Laurens, maar die hebben wijze van nog zes andere internationals.”

De crux lag hem volgens de oud-international voornamelijk aanvallend. “Verdedigend doen we het goed. Twintig doelpunten doorlaten tegen PKC is prima, maar wij scoren eigenlijk net te weinig. In de tweede helft laten we het vooral liggen. We hebben denk ik vijftien honderd procent kansen gemist van een tot twee meter. Dat is tegen PKC wel dodelijk. Daar gaat het uiteindelijk mis. We hebben heel goede aanvallen gehad. Veel kansen, maar we moeten die honderd procent kansen gewoon afmaken. “

Reijgersberg geeft toe dat hij vooraf waarschijnlijk wel had getekend voor een punt, zeker met de blessures in het achterhoofd. “Maar nu we zo hebben gespeeld, dan baal ik wel. Ik ben ontevreden met een punt, ik denk dat je dat ook wel bij de rest van de ploeg zag. Iedereen was boos na de wedstrijd. Er had gewoon meer ingezeten.”

Woensdag kan Fortuna/Delta Logistiek zich revancheren, als Tempo op bezoek komt. De Europees Kampioen speelt met het tweede om 18.30 uur tegen de ploeg uit Alphen aan den Rijn, waarna om 20.30 uur de eerste teams in actie zullen komen.

Foto: Marco Spelten, actiefotografie.nl

Lees meer nieuws

Share This