Afgelopen zaterdag speelde Fortuna/Delta Logistiek haar eerste wedstrijd in het nieuwe Korfbal League seizoen. Tegenstander TOP/Quoratio bleek te sterk en won uiteindelijk met 27-23.
Wat werd er in de media geschreven over deze wedstrijd?

Op NL Korfbal zal ook dit seizoen een wekelijkse terugblik worden geschreven onder de naam ‘The Sunday Night Round-up’. Over TOP-Fortuna schreef men:

Als we het dan hebben over ‘er in komen’, dan mogen we de speaker bij TOP/Quoratio niet vergeten. Hij kondigde keurig aan om bij het voorstellen te beginnen bij de dames van Fortuna/Delta Logistiek, om vervolgens doodleuk Ilse Hazekamp naar voren te roepen. En die speelt toch echt in Sassenheim. Ietwat onhandig, maar gelukkig had de beste man genoeg zelfspot na deze misser. Ook toen bleek dat de namen van scheidsrechter Marco van der Lucht en zijn assistent Arnold Alexander niet op zijn blaadje stonden. Dan vraag je om hulp. Die hulplijn noemde Arnold Alexander vervolgens Alexander Alexander, en dat opgeteld bij de vorige mispeer maakte het toch ietwat pijnlijk. De wedstrijd dan. Er in komen was voor Nick Pikaar niet nodig; hij scoorde vier van zijn eerste zes doelpogingen. Daarmee nam hij TOP, in een bomvolle hal gesteund door het eigen publiek, toch wel bij de hand in de eerste helft. In de tweede helft bleef de marge steeds rond de vier doelpunten schommelen, al kwam Fortuna nog even terug tot twee doelpunten verschil. Toen was het Rianne Echten, net erin gekomen, die Barbara Brouwer zag scoren en vervolgens de marge eigenhandig weer op vier bracht: wedstrijd gespeeld. Soepel ging het, aan allebei de kanten, niet maar het is, zoals gezegd, ook nog even in komen hè, zo bij de start van het seizoen.

De hele Sunday Night Round-up lees je op de website van NLKorfbal.

In het Leidsch Dagblad ook een artikel over de wedstrijd. Je moet wel speciale toegang tot de site hebben om het helemaal te lezen.

Een scan van het artikel dat vandaag in AD Sportwereld verscheen staat inmiddels op de Facebook pagina van Fortuna.

Share This