TOP/ Quoratio A1 – Fortuna/ Delta Logistiek A1: 19-35

De A1 speelde afgelopen zaterdag tegen TOP zeker verdedigend een wedstrijd met 2 gezichten. Een eerste helft die aanvallend behoorlijk was maar verdedigend ongeconcentreerd en slordig. En een tweede helft waarin goed werd verdedigd en TOP met mooi spel naar een ruime nederlaag werd gespeeld. Het werd een 19-35 overwinning.

Fortuna startte sterk en kwam snel op een 0-2 voorsprong. Het werd echter geen makkelijke eerste helft want TOP kon goed bijblijven. Dit was op zich knap van TOP waar de heren makkelijk scoorden maar ook matig van de A1. Van de 14 goals van TOP in de eerste helft kwamen er 7 van de stip en 2 uit vrije ballen. Ongeconcentreerd en matig verdedigen van Fortuna ging hier aan vooraf. Aanvallend ging het in de eerste helft overigens zeer behoorlijk. Met vaak een hoog tempo en mooie aanvallen scoorde de A1 er 16. De rust kwam dus bij 14-16.

In de tweede helft werd er rustiger en geconcentreerder verdedigd en de speerpunten van TOP werden aan banden gelegd. Tot 16-18 ging TOP nog mee maar toen ging Fortuna met mooi, snel, gevarieerd en dynamisch spel helemaal los. Mooi om te zien dat alle spelers gevaarlijk waren en kansen kregen. Via 16-22 ging het naar 18-28 en uiteindelijk werd het een mooi ruime 19-35 overwinning.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Achilles. Een speciale wedstrijd voor Joren en Sanne. De wedstrijd start in Delft om 19.30 uur. Succes A1!