Tim Heemskerk heeft dinsdagavond aan de spelersgroep en technische staf van Fortuna/Delta Logistiek bekend gemaakt dat hij na dit seizoen stopt als speler bij de Delftse Korfbal Leagueclub. De 24-jarige topschutter geeft aan dat hij voor zichzelf een balans heeft opgemaakt, waar korfbal op dit moment niet tussenpast.

Voordat hij zijn korfbalschoenen aan de wilgen hangt, wil hij eerst nog het maximale uit dit seizoen halen. De nummer twee op de topscorerslijst sluit echter niet uit dat hij ooit nog terugkeert. “Ik ben pas 24 jaar, dus wil ik ook niet te ver vooruit kijken. Ik sta op dit moment 100% achter mijn beslissing om te stoppen en kijk uit naar de tijd die ik over ga houden. Echter ben ik een gevoelsmens en als dat gevoel op een gegeven moment korfbal heel erg gaat missen, is een terugkeer altijd te overwegen. Dit is uiteraard niet mijn insteek, stoppen om op een later moment weer door te gaan.”

Heemskerk, die vorig seizoen nog werd toegevoegd aan Oranje, korfbalt al van jongs af aan bijna elke dag. “Al van jongs af aan heb ik wekelijks verplichtingen, voorheen ook met nationale jeugdteams. Ik wil ervaren hoe het leven zonder korfbal en bijkomende verplichtingen is. Dit houdt dus in dat ik ook niet op een lager niveau ga korfballen. Dat is niks voor mij”, sluit de Fortunees af.

Share This