De afgelopen dagen werd het korfbalnieuws gedomineerd door een aangifte tegen Fortuna/Delta Logistiek. Deze aangifte gaat over het inzetten van een ongerechtigde Fortuna-speelster in de eerste play-offwedstrijd PKC/SWKGroep–Fortuna/Delta Logistiek (de negende wissel). De Tuchtcommissie van het KNKV heeft een onderzoek ingesteld en heeft vandaag uitspraak gedaan. Hierbij komt de Tuchtcommissie tot de conclusie dat Fortuna inderdaad 9 maal gewisseld heeft in deze wedstrijd, terwijl dat maar 8 keer mocht.

In de aangifte werd ervan uitgegaan dat er sprake was van een ongerechtigde speelster. De Tuchtcommissie is het daar niet mee eens. De betrokken speelster was een gerechtigde speelster, maar zij heeft een deel van de wedstrijd meegespeeld, terwijl dat niet had gemogen. Ook dit is een overtreding. Dit is vanaf het begin ook de interpretatie van Fortuna geweest.

In de uitspraak geeft de Tuchtcommissie aan dat op geen enkele wijze blijkt dat Fortuna deze fout bewust heeft gemaakt. De Tuchtcommissie vindt wel dat Fortuna onzorgvuldig heeft gehandeld, maar dat de tegenstander daar geen nadeel van heeft ondervonden. Het moet duidelijk zijn dat dergelijke fouten niet acceptabel zijn en daarom wordt een boete opgelegd. Hierbij is er rekening mee gehouden dat deze fout van Fortuna geen belangrijke consequenties voor het verloop van de wedstrijd heeft gehad.

Fortuna onderschrijft de uitspraak van de Tuchtcommissie en heeft de interne procedure voor het wisselen aangepast, zodat dergelijke fouten in de toekomst worden voorkomen.

Het bestuur van Fortuna wil benadrukken dat het altijd gaat om het korfbalspel binnen de lijnen.  De strijd voor winst moet in het veld plaatsvinden.

Laten we ons vooral richten op het aanmoedigen van Fortuna 1. Morgen ontvangen wij de PKC supporters als gast in een  sfeervolle Fortuna-hal. Laten we ons zoals altijd als echte Fortuna supporters gedragen en ons vlaggenschip naar de overwinning schreeuwen.

Laat je rood witte hart spreken, steek alle energie in Fortuna en dan kan het een hele mooie avond worden.

 

Share This