Uitstekende start Fortuna /Delta Logistiek 1

Zaterdag stond voor de Ereklasse de eerste speelronde op het programma en Fortuna/Delta Logistiek ontving in eigen huis KCC / SO natural. Na een regenachtig ochtendprogramma was het bij de start van de reserveteams droog en gezellig druk langs het vernieuwde en verkleinde veld.

Het tweede team van KCC liet zien over een goede en complete ploeg te beschikken en wist het Fortuna/Delta Logistiek 2 vanaf het beginsignaal lastig te maken. Toch begon de thuisploeg ook goed en wist in het spoor te blijven van de ploeg uit Capelle, 6-6. Het tweede deel van de eerste helft wist KCC een gaatje te slaan en liep het aanvallend wat stroever aan Fortuna/Delta Logistiek-zijde en kwam de ruststand bij 8-13.

Na rust ging het weer beter lopen aan Delftse zijde. Duels werden meer gewonnen, meer kansen werden gecreëerd en het afrondingspercentage ging omhoog en dus kroop het hard werkende Fortuna/Delta Logistiek punt voor punt dichterbij. Enkele keren werd het gaatje verkleind tot twee doelpunten maar de spitsen van KCC wisten op de juiste momenten telkens toe te slaan. Zo lukte het de jonge thuisploeg dus net niet om op gelijke hoogte te komen en beliste KCC in de slotminuut het duel en werd de eindstand 20-23. Volgende week kansen op revanche voor het tweede tegen het sterke KZ/Hiltex 2.

Na de tweede teams was het de beurt aan de beide hoofdmachten. Het publiek kon zo voor de eerste maal kennis maken met het vernieuwde Fortuna/Delta Logistiek 1 en die kennismaking beviel goed. Vanaf het eerste fluitsignaal voerde de thuisploeg de druk op bij KCC en de Capellenaren hadden hier zichtbaar moeite mee. Mirjam Maltha schoot al snel raak en toen ook Joren van Nieuwenhuijzen zijn schot had gevonden liep de thuisploeg weg van KCC.

De tweede helft was het op sommige momenten genieten aan de kant van de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts. Prachtige combinaties, veel variatie in de aanvallen en fraaie doelpunten. Ook de supporters van Fortuna/Delta Logistiek waren duidelijk hoorbaar en er ontstond een heerlijk sfeertje langs de lijn. Even stokte de aanval maar met het inbrengen van Nik van der Steen werd de score toch weer verder opgevoerd. Tegen zijn oude ploeg liet hij zien al goed in vorm te zijn en met drie goals had ook hij nog een goed aandeel in de score. Toen ook de uit A-jeugd doorgestroomde dames Sanne Alsem en Roos van Groen hadden gescoord vond de arbitrage het mooi geweest en werd er afgefloten bij een eindstand van 25-11.

Een prima start van Fortuna/Delta Logistiek 1 dat volgende week een vervolg moet gaan krijgen in Koog aan de Zaan. De selectie hoopt ook daar weer op de steun van het enthousiaste Fortuna/Delta Logistiek-publiek!