Update van het Bestuur (11) – We doen overal nog aan mee!

Wat was het een mooie dag afgelopen zaterdag met vier fantastische finales! Eigenlijk meer, want in de ochtend werden de C3, C4 en D4 kampioen en speelde de A2 zichzelf ook nog eens definitief veilig in de Overgangsklasse. Maar terug naar Super Saturday: Wat een kleine maand geleden als idee ontstond, hebben we afgelopen zaterdag zelf allemaal mogen meemaken. De zaal en de kantine waren super aangekleed met vlaggen, ballonnen en nieuwe spandoeken, je kon uit VIER verschillende maaltijden kiezen (wat een luxe, en wederom bereid door Wout en zijn team) en het eindigde met een mooi feest in onze eigen kantine!

Zonder alle vrijwilligers was het idee onuitvoerbaar geweest. Ik wil iedereen bedanken voor hun bijdrage op deze dag! Maar ook de verenigingen die meegewerkt hebben aan het verplaatsen van wedstrijden: dank namens Fortuna/Delta Logistiek aan Weidevogels, KCC en IJsselvogels. En een speciale shoutout naar onze Welpen: door het overslaan van hun training hebben ook zij een belangrijke bijdrage gehad in het mogelijk maken van deze dag!
En voor de oplettende meelezende PKC-ers: Ik heb de SupportersVerenigingFortuna gevonden en we zijn klaar voor een toekomstige ontmoeting met SV Kabaal! Dank voor het mee zoeken en tot snel.
Want het was super om SVF weer in actie te zien: Al die hossende en zingende supporters en goed dat de streamers weer terug zijn! Maakt het play-off gevoel wat mij betreft compleet.

Wat Super Saturday ons ook heeft geleerd is dat we overal nog aan meedoen!
De B1 gaat zaterdag de halve finales spelen tegen SKF in Wageningen, de A1 gaat op dinsdag 11 april naar Bennekom om in een laatste wedstrijd te bepalen wie er naar AHOY mag, Fortuna 2 speelt vrijdag de finale tegen AKC BlauwWit bij OVVO in Maarssen en Fortuna 1 gaat naar Bennekom om te proberen in de tweede wedstrijd een plek in AHOY veilig te stellen. Kortom, er komen nog twee spannende weken aan en al deze teams kunnen jullie support heel goed gebruiken. Ik hoop dan ook dat er vrijdag veel Fortunezen afreizen naar Maarssen om Fortuna 2 te ondersteunen en op zaterdag de B1 en Fortuna 1 aan te moedigen. Het goede nieuws voor zaterdag is dat Wageningen en Bennekom tegen elkaar aan liggen, dus hoef je maar één keer de afstand te rijden. We zijn aan het kijken hoe we de tijd tussen de B1 en Fortuna 1 kunnen overbruggen om er zo een mooi tripje van te maken! Volg de website en de socials voor het laatste nieuws.

Na het feest van afgelopen zaterdag heb ik een fantastische droom gehad (en nee, dat kwam niet door de drank of de pillen! 😊). Het begon allemaal in een sporthal in Maarssen waar we Fortuna 2 hun titel hebben zien prolongeren… Daarna ging de droom naar zaterdag 15 april waar we met Fortuna op reis gaan…eerst gingen we naar Ridderkerk om onze B1 de finale van de Hoofdklasse te zien winnen…daarna gingen we door naar Rotterdam Zuid om AHOY volledig rood-wit te kleuren en onze A1 aan te moedigen richting de titel… en sluiten we de droom af met een zinderende finale van Fortuna 1 en we Mick zijn gedroomde afscheid zien realiseren! Die droom lijkt surrealistisch, maar is dichterbij dan we denken! #Finaleszijneromtewinnen!

Na komend weekend weten we meer: hoe we ervoor staan wat betreft de genoemde vier teams en hoe 15 april verder ingevuld gaat worden. Op de achtergrond zijn we al druk bezig met de eerste voorbereidingen, maar eerst het Paasweekend Rood-Wit kleuren met Fortuna 2, de B1 en natuurlijk ons vlaggenschip! En dan volgende week dinsdag weer naar Bennekom voor de A1. We zitten tenslotte nog midden in de FINALS!

Jan Jaap van Leusden
Voorzitter

Lees meer nieuws

Elma, bedankt!

Kreeg jij ook altijd een verjaardagskaart van Fortuna voor je verjaardag? Dat klopt! Elma Woltman heeft meer dan 30 jaar lang alle verjaardagskaarten voor de kinderen

Lees meer »