Update van het Bestuur (12) – Een succesvol seizoen tot nu toe (?)

Misschien een vreemde titel na de decepties van afgelopen dinsdagavond; zowel het eerste als de A1 is het niet gelukt om een plek in Ahoy te bemachtigen. En dat is zuur, want we zijn gewend, misschien wel verwend, aan meer. Het was een unieke kans om met twee teams in Ahoy te staan, maar helaas, beide teams bleken niet bij machte om de benodigde overwinning, ondanks een voorsprong, over de streep te trekken. DVO/Transus greep de geboden kans wel en behaalde zo voor het eerst in de clubgeschiedenis, een ticket voor Ahoy. Een deceptie voor de vereniging, want we wilden meer.

Als je alles van een afstand beschouwt, dan hebben we een goed seizoen gedraaid. Niet alleen met de bovengenoemde teams, want ze hebben tenslotte de playoffs behaald, maar ook met andere teams. En als je wat beter kijkt denk ik dat we mogen zeggen dat we een heel mooi seizoen hebben gespeeld. Ja, voor het eerst in zes jaar geen Ahoy voor Fortuna/Delta Logistiek, maar playoffs behaald met Fortuna/Delta Logistiek 1, 2, A1 en B1. En we weten dat wedstrijden in de playoffs soms een loterij zijn, die de afgelopen jaren vaak in ons voordeel uitpakten. Het was natuurlijk fantastisch geweest om Mick zijn afscheid te geven met een finale, maar helaas is dat hem (en ook ons) niet gegund.
Kijkend naar de andere teams is Fortuna/Delta Logistiek 2 kampioen van de Reserve Korfbal League geworden, sterker, hebben hun titel geprolongeerd, en de B1 staat a.s. zaterdag in de finale tegen KZ Thermo4U B1 en spelen voor het Nederlands Kampioenschap. De wedstrijd is bij KCR in Ridderkerk en start om half tien en het zou mooi zijn als we de B1 massaal aanmoedigen richting de titel.

Naast de jeugdkampioenen, de F4, F1, D4, C4 en C3, wist de C2 als één van de beste nummers twee zich te plaatsen voor het NK voor district teams. In Wijk bij Duurstede kregen ze het voor elkaar om als C2 ploeg te winnen van allemaal C1 teams en met de titel terug te keren. Een unieke prestatie van dit team en natuurlijk ook van de coaches! Heb begrepen dat het een mooie dag was en hopelijk is de titel een mooie inspiratie voor de tweede helft van het veld.

Op dit moment overheerst de teleurstelling nog, straks kunnen we met trots terug kijken op wat we hebben bereikt, zowel op sportief vlak als organisatorisch. Kijk maar wat de teams allemaal hebben bereikt. Daarnaast hebben we Super Saturday en een geweldige Champions League georganiseerd, dat zijn evenementen waar we trots op mogen zijn en een mooi visite kaartje zijn voor onze prachtige vereniging!

Zaterdag de laatste zaalwedstrijd waar Fortuna/Delta Logistiek B1 probeert de nationale titel binnen te slepen. Tegelijkertijd start voor veel ploegen de voorbereiding op de tweede helft veld. Ook hier is nog veel te halen voor alle teams. Laten we uitkijken naar mooie wedstrijden en resultaten zodat we nog meer glans kunnen geven aan dit nu al prachtige seizoen!

Jan Jaap van Leusden
Voorzitter

Lees meer nieuws

Elma, bedankt!

Kreeg jij ook altijd een verjaardagskaart van Fortuna voor je verjaardag? Dat klopt! Elma Woltman heeft meer dan 30 jaar lang alle verjaardagskaarten voor de kinderen

Lees meer »