Update van het bestuur (13) – Het seizoen zit er (bijna) op!

Als ik terugkijk op het afgelopen jaar wat er allemaal gebeurt is binnen onze vereniging, dan is dat HEEL VEEL! Van een openingsfeest naar het TKKS, en van de KL wedstrijden naar de eerste Korfbal Champions League in onze eigen hal, naar playoff wedstrijden voor de A1, 2 en ons eerste, naar het veld met uiteindelijk vier ploegen die om het Nederlands Kampioenschap speelden, het seizoen (bijna) eindigend met het jaarlijkse kamp voor onze jeugd. Met tussendoor heel veel activiteiten in het kader van Project600. Vanuit het bestuur een enorm dankjewel voor alle vrijwilligers die zich het afgelopen seizoen hebben ingezet om alles in goede banen te leiden!

Kampioenschappen

Afgelopen weekend hebben we ons als vereniging laten zien op de Nederlandse Kampioenschappen. Op vrijdagavond beet het 2e de spits af tegen DVO/Transus met een zeer spannende 2e helft. Uiteindelijk won het 2e met 1 punt verschil en is naast kampioen in de zaal, nu ook op het veld de beste. Een fantastische prestatie. Wie dit zelfde kunstje ook voor elkaar kreeg, was de B1. Na de zaal titel prolongeerde de B1 ook de nationale veldtitel. En terwijl de B1 haar wedstrijd speelde werd de B2 Nederlands Kampioen voor de district teams. Ook voor deze teams alle felicitaties met dit prachtige resultaat. Ook bij de overige jeugdteams hebben we heel veel kampioenen mogen huldigen, we doen het goed in de top, maar ook in de breedte en dat is waar het voor onze club om gaat!

En dan ons vlaggenschip. Na de zaal ook op het veld de play-off bereikt en na de winst op DVO/Transus de mogelijkheid om een nationale titel te behalen. Helaas mocht het niet zo zijn dat Fortuna/Delta Logistiek het seizoen met een overwinning kon afsluiten, PKC/Vertom was een maatje te groot.
We hebben een mooi seizoen beleefd waar we als vereniging hebben kunnen meedoen om de titels, echter dit jaar zonder er daadwerkelijk één te winnen. Komend seizoen gaan we zien wat we met een deels nieuwe groep gaan realiseren, te beginnen op het veld met een nieuwe competitieopzet gelijk aan de na- en voorjaars competitie bij de jeugd en breedte sport. Elk team gaat spelen in een poule van vier teams, zodat er meer wedstrijden regionaal gespeeld gaan worden. De indelingen zijn nog niet bekend en ben benieuwd hoe deze nieuwe opzet gaat uitpakken voor ons.

Rompregeling

En als we dan starten we met de nieuwe opzet, hebben we ook af te rekenen met de regeling rondom de arbitrage, de rompregeling. Naast het feit dat we als Fortuna/Delta Logistiek een bedrag van bijna zesduizend euro moeten betalen in verband met het niet voldoen aan onze arbitrage-verplichtingen, krijgen we ook puntenaftrek voor Fortuna 2, 3, 4, 5, en 6. Op het veld krijgen we 8 punten aftrek verdeeld over deze teams en in de zaal 7. Dat doet pijn en zeker bij de nieuwe opzet met de kleinere poules kan dit ons behoorlijk dwars gaan zitten. Er is het afgelopen seizoen al hard gewerkt deze financiële en sportieve sancties te verminderen, en daar gaan we als leden komend seizoen ook meer van merken. Er zullen leden op moeten staan om wedstrijden namens het KNKV te gaan fluiten, zodat we in de komende jaren minder last gaan hebben van deze regeling. En die is er vooral om te zorgen dat wedstrijden door neutrale scheidsrechters geleidt worden!

Kamp

Waar een aantal teams nog aan het strijden waren voor een kampioenschap, ging de jeugd op kamp. Op basis van de verhalen die ik gehoord heb van de leiding was het wederom een groot succes. Volgend jaar valt het kamp na de NK’s en kan iedereen weer mee in plaats van pas op zaterdag aanhaken. Voor nieuwe leden: laat je informeren door je teamgenoten over hoe leuk het kamp is en waarom jij volgend jaar ook mee moet!

Teamindelingen

Vandaag komen de indelingen op de site te staan. Voor iedereen altijd weer een spannend moment. Voor de één een fijn bericht, voor de ander een teleurstellend verhaal. En de beslissingen zijn niet op een avondje genomen. Er is hier zeer zorgvuldig naar gekeken en natuurlijk kan het dan zijn dat men graag uitleg wil over het hoe en waarom. Wat ik wil benadrukken is dat onze vereniging bestaat uit vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn leden die zich naast hun werk voor Fortuna/Delta Logistiek inzetten en hun best doen om het voor iedereen zo leuk mogelijk te maken wat betreft de indeling. Dus denk hier ook aan als je, al dan niet emotioneel door de genomen beslissing, contact zoekt (via mail) met de betreffende commissie. Dat zorgt ervoor dat de communicatie voor beide kanten soepel kan verlopen. En misschien handig om eerst de voordelen te benoemen van de nieuwe situatie dan gelijk te reageren. Alvast dank aan ieder die zich op deze wijze kan/wil opstellen.

Tenslotte nog dit

We zijn druk bezig om vacatures in te vullen. We zijn al een heel eind, maar missen hier en daar nog een aantal vrijwilligers. Heb zelf de afgelopen tijd leuke gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten die graag iets voor de club willen doen. Zeg er eerlijk bij met wisselend succes, maar er worden stappen gezet en dat is belangrijk voor ons als vereniging. Mocht je nu nieuwsgierig zijn naar waar we naar zoeken, kijk dan eens op deze link. Hier kun je ook gelijk eventuele interesse kenbaar maken, ook als je niet meteen iets passend ziet in het overzicht. We kunnen onze vereniging alleen draaiende houden met vrijwilligers en met elkaar is het een stuk makkelijker en bovendien leuker om aan en voor de club aan de slag te zijn.

De komende weken is er geen korfbal op het complex, maar toch zijn er veel mensen aanwezig de komende weken. Naast het reguliere onderhoud komt het COA twee keer per week voetballen op de velden en gaat Virgiel haar lustrum vieren op ons complex. Dit zal plaatsvinden in de laatste weken van juli, en in augustus gaan ook andere verenigingen nog wat activiteiten organiseren. Dit kan misschien vragen om een eventuele aanpassing van de door ons geplande activiteiten, en reken op een ieders medewerking in deze. Het zorgt voor de vereniging voor een mooie financiële stap voorwaarts.

Rest mij niets anders dan alle leden een fantastische vakantie toe te wensen. Rust lekker uit en geniet van deze periode en we zien elkaar weer in augustus!

Namens het bestuur,

Jan Jaap van Leusden
Voorzitter

Lees meer nieuws