Arbitrage
De afgelopen weken zijn er weer twee vaders van jeugdleden gestart met het fluiten van jeugdwedstrijden, te weten Martin Busch en Walter Mekkelholt. Hiermee wordt de poule met scheidsrechters weer iets groter om alle jeugdwedstrijden te voorzien van een scheidsrechter. Naast het plezier dat zij zelf hebben beleefd en de blije gezichten van kinderen, floten zij beiden zeer verdienstelijk. Vaders bedankt!

Prijs
Fortuna/Delta Logistiek heeft er weer een prijs bij. De A1 van vorig jaar, de zaalkampioen van Nederland, heeft namens de Sportraad Delft de prijs van Sportploeg van het jaar ontvangen. De prijs is vorige week uitgereikt tijdens de jaarvergadering van de Sportraad aan de bijna voltallige A1 van vorig jaar onder toeziend oog van het Fortuna/Delta Logistiek bestuur. Spelers en begeleidingsteam van harte gefeliciteerd!

Visitekaartje
Met veel plezier en trots kijk ik terug op een geslaagd Fortuna Korfbal Spektakel. Al 18 jaar weet Fortuna met het FKS een aansprekend en zeer gezellig evenement neer te zetten. De organisatie stond als een huis met als grote trekker onze KL manager Jacco Verheezen. Jacco heeft de FKS organisatie ook dit jaar weer tot in de puntjes verzorgd en heeft samen met de vaste krachten Tino Smit (invulling bardiensten en opbouw) en de heren van de opbouwploeg met Johan en Peter Moerman, Alexis Mulder, Dion Rutten de beveiliging onder leiding van Quincy Steenweg, de Kantine Commissie en niet te vergeten de opruimploeg ervoor gezorgd dat het weer een fantastische happening is geweest. Vrijdagavond na de wedstrijden was er een gezellig bescheiden feestje waarbij de speciaal gebouwde wijnbar (klusteam bedankt!) met de heerlijke wijnen een groot succes was. De zaterdagavond was weer een ouderwets knalfeest tot in de late uurtjes. Sportief gezien zijn alle deelnemende ploegen erg tevreden met de nieuwe opzet van het FKS. De eerste contacten voor het volgende FKS zijn hiermee inmiddels al gelegd.

KorfbalFit
Vorige week heb ik ook een keer meegedaan met de training van onze KorfbalFit groep op de woensdagavond. Een feestje! Naast een goede warming-up en diverse korfbalgerichte oefeningen werd er in het fitness-circuit aandacht besteed aan core stability, conditie en kracht. De afsluitende korfbalpartijtjes maakten de avond helemaal compleet. Een aanrader voor iedereen die gestopt is met actief korfballen maar ook voor ouders die met een gezellige groep gevarieerd willen sporten.

Bestuurssamenstelling
Het huidige bestuur bestaat momenteel uit vier leden die elk een eigen portefeuille met diverse verantwoordelijkheden invullen. Op de JAV hebben we gepresenteerd dat er dit seizoen zal worden gestart met een vernieuwde vergaderstructuur. Dit is om de samenwerking en afspraken met de diverse commissies te optimaliseren, maar ook om met de beperkte bezetting van het bestuur zo efficiënt mogelijk te vergaderen. Ten aanzien van de bezetting van het bestuur hebben wij besloten deze met een aantal portefeuilles uit te breiden of opnieuw in te vullen. Op dit moment zijn wij op zoek naar vier nieuwe leden in het bestuur voor de volgende portefeuilles:
– Bestuurslid Topsport (verantwoordelijk voor o.a. de technische commissie)
– Bestuurslid Jeugd (verantwoordelijk voor alle jeugd-korfbalzaken zowel organisatorische als technisch en ledenwerving)
– Bestuurslid Breedtesport (verantwoordelijk voor de Junioren en Senioren breedtesport en ledenbehoud)
– Bestuurslid Commerciële zaken (verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van Fortuna/Delta Logistiek)

Een bewust forse uitbreiding omdat we hiermee de taken beter kunnen verdelen maar ook zeker de juiste aandacht en prioriteiten aan betreffende verenigingsonderdelen kunnen gaan geven. Er lopen op dit moment een aantal gesprekken, helaas is er nog niets concreets te melden. Mocht je interesse hebben in 1 van de bestuursfuncties spreek mij dan graag hierover aan of neem anderszins contact met mij op.

Financiën voor de verbouwing
De werkgroep verbouwing gaat zeer voortvarend te werk. Het gaat zelfs zo hard dat we komende zomer de eerste stap kunnen maken. Toch hebben we nog 1 hele belangrijke hobbel met de vereniging te nemen. De financiële bijdrage van Fortuna/Delta Logistiek zelf. Om de financiën voor de verbouwing rond te krijgen zullen wij (de Fortuna/Delta Logistiek leden) met elkaar initiatieven moeten ontplooien om (veel) geld in te zamelen. Daarbij zullen we mensen moeten zien te vinden die afzonderlijk één initiatief willen oppakken en dit organiseren.
De avond bestaat uit twee delen:
1) Wat zijn de beste/leukste initiatieven om geld in te zamelen?
2) Wie pakt welk initiatief op en organiseert dit verder?
Het Bestuur nodigt iedereen van harte uit om maandagvond 14 december 20:00 uur mee te denken over mogelijke initiatieven.

Sinterklaas
Komende vrijdag komt Sinterklaas weer op bezoek bij Fortuna. Een mooie traditie voor onze kleinste Fortuna leden en fans.

Ik wens iedereen een hele fijne Sinterklaasavond.

Ed Hom

Share This