Hij woont inmiddels in Den Haag, maar zaterdagmiddag fietste hij gewoon weer naar zijn oude vertrouwde ‘cluppie’ Fortuna/Delta Logistiek. Als kind van de club was Sijmen van den Bergh vier jaar afwezig, met pieken en dalen ging hij de avonturen aan bij Die Haghe en Avanti/Flexcom. Toch was het thuiskomen fijn, iets waar hij de hele zomer naar had uitgekeken. “Ik had er echt zin in ja”, begint Van den Bergh zijn verhaal. “Het is mooi om terug te keren bij je oude cluppie. Toch kijk ik meer uit naar de eerste wedstrijd, dat vind ik veel leuker. Deze eerste training was niet zo spannend.”

Op weg naar die eerste training dacht hij ook nog even terug aan zijn laatste moment als Fortunees. “Voordat ik naar Die Haghe vertrok werden we eerst nog kampioen met het tweede. Dat schoot nog wel even door mijn hoofd, het was een mooi moment. Het zou ook mooi zijn als we dat dit jaar weer kunnen bereiken.”

Voor Van den Bergh betekent dat dan wel dat hij dat met een compleet nieuwe groep gaat doen. Een groep met overigens nog steeds veel bekenden voor de Fortunees, want een deel van de groep gaf hij nog training. “Het is wel grappig dat ik nu bijvoorbeeld met Jordi (Kouwenhoven, red.) sta te trainen in plaats van dat ik zeg wat hij moet doen. Dat voelt niet raar ofzo, het voelt vooral heel natuurlijk.”

Of hij zijn rol als aanvoerder zal herpakken, weet de 28-jarige Van den Bergh nog niet. “Ik weet nog niet precies wat mijn rol zal zijn, dat is iets wat ik eerst met de trainers ga bespreken.”

Share This