Aan het einde van vorig jaar schreven we een kerstgroet, waarbij we hoopten op een gezond, mooi en sportief 2020. Niemand had toen rekening gehouden met het scenario dat zich enkele maanden later voordeed. Sterker nog, we begonnen het jaar mooi, met de winst in de Europa Cup. Vele supporters reisden mee en beleefden een fantastisch korfbalfeest. Niet wetende dat het een van de laatste wedstrijden zou zijn waar we met onze fantastische achterban het vlaggenschip steunden.

Op 12 maart gingen de sportverenigingen dicht, maatregelen vanwege de sterk toenemende golf Coronagevallen. Een abrupt einde van het korfbalseizoen, waarbij we zelfs niet konden trainen. Toch liet ook in deze tijd de vereniging zien over een gezonde dosis creativiteit te beschikken. Zo werden er een digitale kinderbingo en pubquiz georganiseerd, konden we via een drive-thru de laatste kantinevoorraad verkopen en hadden we zelfs een anderhalve meter terrasfeest in juli.

Ondertussen lieten vele vrijwilligers zich gelden toen er Рonder strikte voorwaarden Рweer getraind mocht worden. Coronacoördinatoren, en trainers die vol nieuwe trainingsstof hun spelers aan het bewegen hielden. We waren er als een van de eersten in Delft bij. Het laat maar weer zien wat voor mooie en betrokken vereniging wij hebben.

Het nieuwe seizoen mocht plaatsvinden en (een deel van) de veldcompetitie vond plaats. En toen kwam Coronagolf twee, weer geen wedstrijden, en voor de ouderen zelfs geen trainingen. Een bittere pil.

Die bittere pil zullen we moeten slikken, maar we hopen vooral dat al onze leden gezond zijn en blijven, dat we er voor elkaar zijn op de momenten dat het nodig is. Juist in deze periode is het belangrijk om op elkaar te letten. En we hopen dat Fortuna/Delta Logistiek dat warme bad is, voor een ieder die zich bij onze vereniging betrokken voelt.

Het bestuur wenst al onze leden, ouders, begeleiders, sponsors, supporters en andere betrokken een fijne kerst toe. Op naar een mooi en gezond 2021, waarin we ook hopelijk weer iets meer kunnen korfballen.

Share This