Het is al een tijdje geleden dat wij nieuws hebben gemeld via de website. Ondanks dat is er wel veel gebeurd binnen de vereniging. Het mag duidelijk zijn dat de coronacrisis ook zijn weerslag heeft op de vereniging. Het gemis van het spelen van competitiewedstrijden wordt groter en groter, net zoals het gezellig een drankje doen op het terras bij de vereniging, toch zullen we dit nog een paar maanden moeten volhouden. Op dit moment is het nog onbekend of de veldcompetities überhaupt nog kunnen starten.

De jeugdcommissie, de technische commissie en de evenementencommissie denken allemaal na over verenigingsactiviteiten die we kunnen organiseren zodra de overheid dit toestaat. Wat gelukkig wel gestart is is de Korfbal League.  Fortuna/Delta Logistiek doet het op dit moment geweldig en heeft zich al geplaatst voor de play-offs. Laten we hopen dat Fortuna/Delta Logistiek zich weer weet te plaatsen voor de finale in Ahoy op 17 april. Hopelijk is het virus dan beter onder controle en wie weet zijn er dan versoepelingen vanuit de overheid aangekondigd, waardoor publiek misschien aanwezig zou kunnen zijn bij deze finale?

Ook nieuw dit jaar zijn de uitzendingen van de livestream. Deze werden tot vorig jaar uitgezonden via YouTube maar vanaf dit seizoen zijn zij te zien bij www.eyecons.com.

De klusgroep heeft de afgelopen maanden bergen werk verzet binnen met het renoveren van het verenigingsgebouw. Zo zijn de boeidelen aan de buitenkant van de kantine allemaal vervangen. De scheidsrechterskleedkamers (zie foto’s) zijn beide compleet gerenoveerd waardoor we de scheidsrechters een geweldige kleedkamer kunnen aanbieden. Ook is het WiFi-signaal uitgebreid op het complex met nieuwe bekabeling en drie routers. De komende maanden zal de bestuurskamer en de bouw van een mindervalide toilet op de planning staan.

Vrijwilligersbeleid
Tijdens de jaarvergadering is er ingestemd met een vrijwilligersbeleid gebaseerd op vrijwilligersuren met daarin een ruimere keuzeoptie voor de wijze waarop deze uren ingezet worden. Denk aan fluiten, bardienst etc.
Op de achtergrond staat inmiddels alles klaar voor de inventarisatie bij alle teams, echter door de coronamaatregelen is het nu nog niet relevant. We hebben daarom besloten om de inventarisatie te laten plaatsvinden, zodra er weer perspectief is op het hervatten van alle activiteiten.

Ledenwerving
Met inachtneming van de geldende maatregelen zijn we recent weer gestart met het organiseren van vriendjes- en vriendinnetjestrainingen. De komende tijd zullen meer ploegen dit ervaren. We vragen jullie dringende hulp om de uitnodigingen hiervoor in jullie eigen netwerk te verspreiden. Zoals het er nu naar uitziet gaat schoolkorfbal ook dit jaar niet door. We zijn derhalve druk bezig om te kijken naar alternatieven die coronaproof zijn. Daarnaast heeft de jeugdcommissie de afgelopen weken vele onderlinge wedstrijden georganiseerd. Ondanks dat het geen competitiewedstrijden zijn, spatte het plezier ervan af bij de jeugd. De komende weken zal de jeugdcommissie hiermee doorgaan en nog wat anderen activiteiten organiseren zoals bijvoorbeeld clinics.

Daarnaast zijn we druk bezig om een rode loper uit te leggen voor nieuwe leden. Het inschrijfformulier is geupdatet en sluit nu optimaal aan op Sportlink. Binnenkort gaat dit proces geautomatiseerd worden met daaraan toegevoegd een welkomstwoord van de voorzitter en een impressie van de vereniging Fortuna.

De Stichting Sporthal Fortuna heeft samen met het bestuur grote stappen kunnen zetten in de realisatie van de tweede sporthal. Binnenkort zullen we verder in gesprek gaan met de Gemeente Delft om onze plannen voor te leggen. Tevens zullen we middels een informatieavond alle leden informeren over de plannen.  Na goedkeuring  van de Gemeente Delft en de leden van Fortuna kunnen we onze plannen afronden en mogelijk over gaan tot de bouw van onze tweede hal.

     

Share This