Van Oosten is terug: “Extra gaaf dat het toch is gelukt”

Claire van Oosten kent een carrière met blessureleed, maar keert elk jaar strijdbaar en sterker terug. Aanvankelijk begon het eigen jeugdproduct in het tweede team, maar de laatste wedstrijden staat ze steevast op het Korfbal Leaguewedstrijdformulier. “Het voelt voor mij heel goed om weer terug te zijn op het hoogste niveau. Misschien nu wel extra ten opzichte van de vorige keren.”

Van Oosten moest vorig seizoen, vlak voor de play-offs, afhaken met een knieblessure, opgelopen tegen LDODK/Rinsma Modeplein. “Een blessure komt nooit op een goed moment, maar deze timing was wel heel erg zuur. Ik merkte ook dat het zwaarder was op me op te laden, helemaal omdat het niet zo voorspoedig ging als ik had gehoopt. Ik mikte om in september weer alles mee te kunnen trainen, maar dat lukte niet. Ik heb zelfs gedacht dat korfballen misschien helemaal niet meer ging lukken.”

Gelukkig kwam het voor de speelster van Fortuna/Delta Logistiek niet zo ver. “Het is extra mooi en gaaf dat het toch is gelukt en dat ik bovendien eigenlijk nauwelijks meer last heb van mijn knieën.” Daardoor kan haar vizier op woensdagavond, als Tempo op bezoek komt. “Ik denk dat woensdag een pittige wedstrijd wordt. Tempo is een stugge ploeg en wij hebben de afgelopen weken een behoorlijk zwaar programma gehad.

Toch heeft ze alle vertrouwen in een positieve afloop. “Ik denk wel wij kwalitatief een betere ploeg zijn en als wij vanaf het begin er volle bak inknallen, wij aan het eind aan de goede kant van score staan, hopelijk een ruime score. Daarnaast hoop ik voor het publiek dat het een leuke wedstrijd is om naar te kijken met mooie dingen en veel strijd!”

Een overwinning is voor Fortuna/Delta Logistiek ook een must, wil het haar ambities waarmaken. Van Oosten ziet Fortuna/Delta Logistiek namelijk ook als een van de vier play-off-ploegen. “Wij zijn een sterk collectief. Naast het feit dat we veel kwaliteit hebben, zowel in het veld als op de bank, zijn wij met z’n allen in staat om in elke opstelling ons aan onze taken te houden/ Dat betekent soms dat we onszelf moeten wegcijferen voor een ander. Bovendien zijn wij een ploeg die op momenten dat het erom gaat altijd net nog even wat extra’s kunnen brengen, zoals in de play-offs!”

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Lees meer nieuws

Share This