Vitesse A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1: 16-25 Ook op het veld play off voor de A1

Deze warme zaterdag zorgde de A1 door een winstpartij voor weer een record: Fortuna A1 gaat namelijk weer een play off spelen. Na een lastige eerste helft werd tegen nummer laatst Vitesse in de tweede helft alsnog de overwinning binnengesleept.

Het was dus een lastige eerste helft voor de A1. Vanaf het begin nam Vitesse een voorsprong en liep de A1 erachteraan. Tussenstanden van 5-1, 8-4 en 10-6 kwamen voorbij. Na de 10-6 ging de A1 er een schepje bovenop gooien en gelukkig konden ze bij rust alweer helemaal aansluiten bij 12-12.

Na rust neemt Fortuna meteen het initiatief en bij 13-15 is er de twee goals voorsprong. Even hangt Vitesse eraan bij 14-15 maar dan volgt een run van 0-5 voor de A1 en dan staat het 14-20 en lijkt de wedstrijd beslist. In het laatste kwart van de wedstrijd blijkt dit ook het geval want Fortuna scoort nog rustig door (vijf goals). Vitesse scoort er nog maar twee waardoor de eindstand 16-25 is.

Wat zo gewoon lijkt blijft uiteindelijk zo bijzonder en ontzettend knap. De A1 zal op 9 juni de play off spelen. De tegenstander zal volgende week bekend worden. Eerst speelt de A1 volgende week nog de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen (een thuiswedstrijd tegen KCC/ SO natural A1 om 13.45 uur). Succes A1!