Geen Fortunees houdt er rekening mee, maar zaterdagavond zou zomaar de laatste thuiswedstrijd kunnen zijn van Fortuna/Delta Logistiek-icoon Marcel Segaar. De aanvoerder kondigde eind januari zijn afscheid aan en mikt natuurlijk op een vaarwel op het hoogste podium. Een mogelijkheid die nog steeds bestaat. Hoewel de Fortunees een persoonlijke voorkeur heeft voor Ahoy, zal een gouden afscheid in Ziggo Dome hem zeker kunnen bekoren.

Zover is het nog lang niet, met nog twee wedstrijden voor de boeg dienen de Delftenaren zich eerst te plaatsen voor het eindbal. Een overwinning op KCC/SO natural betekent ongetwijfeld een grote stap in de juiste richting. De laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen. Voor Segaar zal het zijn 255e (!) Cashback World Korfbal Leaguewedstrijd worden. Net als ploeggenoot Mirjam Maltha is hij vanaf seizoen één actief in de Korfbal League.

Er zijn maar twee spelers die meer wedstrijden op het hoogste niveau speelde dan hij: Mirjam Maltha en Marc Broere. Broere speelde twee wedstrijden meer. Twee wedstrijden die Segaar bij plaatsing voor de play-offs kan inhalen. Broere neemt natuurlijk afscheid als topscorer allertijden. Naar alle waarschijnlijkheid – de juiste statistieken ontbreken – is Segaar by far de Korfbal Leaguespeler met de meeste rebounds. Een pure rebounder was Segaar echter nooit.

Halverwege vorig seizoen was het namelijk diezelfde Segaar die zich tot Fortuna/Delta Logistiek-topscorer allertijden kroonde. De Fortunees ging daarmee Barry Schep voorbij. Inmiddels staat de teller op 770 doelpunten. Een gemiddelde van 3,03 doelpunten per wedstrijd. Fleur Hoek (3,3) Daan Preuninger (4,2), Tim Heemskerk (4,6) en Nik van der Steen (4,8) zijn de enige spelers uit de huidige selectie die een beter gemiddelde voor de dag kunnen leggen.

Het toont de allroundheid van Segaar aan, die bovendien als aanvoerder een groot gat zal achterlaten na zijn vertrek. Een clubicoon die een enorme bijdrage leverde aan de successen van de club. Hij speelde twee zaal- en twee veldfinales, won in 2012 de Korfbal Challenge en werd daar ook nog eens verkozen tot Speler van het Toernooi. Met Jong Oranje werd hij bovendien wereldkampioen in Kaohshing (Taiwan). Een carrière waar je u tegen zegt en waarvan (helaas) het einde nadert.

Zijn laatste hoofdstuk in de Korfbal League is ingegaan, dat is zeker. Het aantal bladzijden daarentegen is nog onbekend. Laten we met z’n allen ervoor zorgen dat het tijdperk Segaar met een absolute climax wordt afgesloten. Zaterdag tegen KCC, een week later tegen LDODK/Rinsma Modeplein en dan dromen we natuurlijk allemaal van 13 april 2019. Een icoon als Segaar verdient een fantastisch afscheid met zijn club, zijn supporters en zijn team. Laten we doen waar we met z’n allen zo goed in zijn; de club door dik en dun steunen en naar grote hoogte stijgen.

Share This