De hosannastemming van het begin van het seizoen is wel verdwenen, vijf van de laatste zes wedstrijden gingen verloren. Vooral de laatste twee hakten erin. Tegen TOP/SolarCompleet, LDODK/Rinsma Modeplein en PKC/SWKGroep kun je verliezen, maar een ploeg met de ambities van Fortuna/Delta Logistiek is aan haar stand verplicht om van zowel KZ/Thermo4U als DOS’46 te winnen. Dat deed het niet en daarom ‘moet’ het nu van de onderste drie ploegen winnen.

Dankzij de overwinningen aan het begin van het seizoen op TOP en PKC is er eigenlijk nog niets aan de hand, al moet KZ uiteraard nog wel punten gaan verspelen. Door het negatieve onderling resultaat staat KZ in feite twee punten voor op Fortuna. Dat betekent dus ‘gewoon’ één keer meer winnen dan de ploeg uit Koog aan de Zaan. Zaterdag wacht DVO/Accountor, zullen Ard Korporaal en Damien Folkerts iets nieuws uit de hoge hoed toveren?

In Bennekom had Fortuna/Delta Logistiek het heel lang heel lastig, maar uiteindelijk was het invalster Claire van Oosten die met twee doelpunten een belangrijk aandeel had in de overwinning. DVO was destijds voornamelijk afhankelijk van puntspeler Gertjan Meerkerk. Echter bewezen de Bennekommers al eerder dit seizoen tegen KCC dat het lamleggen van Meerkerk niet voldoende is. Onder andere Danielle Boadi toont zich op dat soort momenten een ware sluipschutter.

Fortuna/Delta Logistiek weet zich al weken gesteund door een bomvolle sporthal en hoopt zaterdagavond een goede stap te zetten richting de play-offs. Ondanks de mindere fase blijft dat nog steeds de ambitie van de Delftenaren.

 

Share This