Naar verwachting komt vandaag de allesbepalende uitspraak van de tuchtcommissie. Het maakt het voorbeschouwen op een tweede play-off lastig, moet je nagaan hoe lastig het voorbereiden voor beide ploegen zal zijn. Tot op het moment weet nog niemand waar hij aan toe is. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat we over 36 uur weten of we een vervolg krijgen op 2013. Maar het zou ook zomaar anders kunnen zijn.

De sfeer die rondom de sensatie in Papendrecht hing, is door de ophef wat gedrukt. Toch weten we één ding heel zeker. We moeten morgen gewoon weer winnen. Uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan, maar wat we wel zeker weten is dat het kan. Op eigen kracht hebben we PKC verslagen. Het was hectisch, er was chaos, het was spannend. Maar na afloop stond er een overwinning voor Fortuna/Delta Logistiek op het bord. En dat met 200 meegereisde supporters vieren was gaaf. Maar datzelfde kunststukje herhalen in eigen huis, is nog veel gaver.

De uitspraak van de tuchtcommissie kan een flinke schaduw werpen over de wedstrijd van zaterdag, maar ik roep elke Fortunees op om – ongeacht de uitspraak – als een volwaardig negende man achter de ploeg te gaan staan. Laten we ons vooral focussen op onze fantastische club die als enige ploeg dit seizoen in Papendrecht heeft gewonnen. Dat pakt niemand ons meer af. Wij steunen Fortuna bij goede en slechte uitspraken. Zaterdag gaan we voor de finale in Ziggo Dome. Als we dat willen halen, moeten we sowieso winnen. Rood en wit zijn onze kleuren, dat is waarvoor we staan.

We love you, we love you, we love you
And everywhere we follow, we follow, we follow,
Cause we support Fortuna, Fortuna, Fortuna
And that’s the way we like it! We like it! We like it!

Oh oh oh!

Share This