De laatste ontmoeting in de Korfbal League tussen Fortuna/Delta Logistiek en Blauw-Wit was er één waar menig Fortunees nog met veel goede gevoelens aan terugdenkt. In een heroïsche wedstrijd domineerde Fortuna/Delta Logistiek – in Amsterdam – van begin tot eind. Met suprematie werd het laatste play-off-ticket in de wacht gesleept. Het verhaal van die play-offs is inmiddels bekend.

De oplettende kijker merkt bovendien dat Fortuna/Delta Logistiek zich geen lastiger programma had kunnen wensen aan het begin van de competitie. Op bezoek bij de landskampioen, om vervolgens de nummer één van de vorige competitie op bezoek te krijgen. Dat is al zwaar op zich, om dan vervolgens in je derde wedstrijd alweer naar Amsterdam te moeten om de nummer drie van het vorige seizoen te ontmoeten, is niet misselijk.

Toch treft Fortuna/Delta Logistiek de Amsterdammers liever uit dan thuis. De laatste drie thuiswedstrijden gingen namelijk verloren tegen het Blauw-Wit van Barry Schep. Terwijl van de laatste drie uitwedstrijden er twee relatief makkelijk werden gewonnen. Eindstand vorig seizoen: 17-28. Zo ver zal Blauw-Wit het zondag zeker niet laten komen.

Zondag 25 november in de Blauw-Withal (Amsterdam):
13.45 uur: Blauw-Wit 2 – Fortuna/Delta Logistiek 2
15.30 uur: Blauw-Wit 1 – Fortuna/Delta Logistiek 1

Share This