Een klassiek potje resultaatkorfbal, dat is wat het aanwezige publiek woensdagavond uiteindelijk kreeg voorgeschoteld. Loopt het niet zoals het loopt, dan is het in ieder geval belangrijk om die punten binnen te slepen. En dat gebeurde woensdagavond tegen Tempo. Het is niet het spel waar een korfbalhart sneller van gaat kloppen, maar uiteindelijk telt voor Ard Korporaal, Damien Folkerts, de ploeg en uiteindelijk ook al haar supporters maar een ding; die play-offs halen en dromen van een nieuw succes.

Die play-offs halen zal nog wel een uitdaging an sich worden. Het resultaat wordt heilig de komende weken. Februari wordt daarin een cruciale maand met drie confrontaties tegen ploegen uit de huidige topvier. Maar om de maand februari cruciaal te maken, zal er eerst gewonnen moeten worden van de minder presterende ploegen van dit seizoen. En dat maakt het niet direct makkelijker.

Woensdagavond bewees Tempo dat zelfs de hekkensluiter met strijd en passie het de landskampioen lastig kan maken. En daar zullen ze bij GG/IJskoud de Beste ook wel naar hebben gekeken. De kampioenen van de Hoofdklasse zullen hun huid zaterdagavond duur gaan verkopen. In Wormer won de Delftse formatie overtuigend (26-32), maar kende het wel een volledig fitte selectie. Zaterdagavond kan elke procent het verschil maken. De steun van het thuispubliek is zo’n procent. Laten we er zaterdagavond met z’n allen luidkeels achter gaan staan, ook als de machine niet draait. Elke bijdrage aan het resultaat telt, juist als de machine niet draait.

Programma zaterdag 25 januari
18.15 uur: Fortuna/Delta Logistiek 2 – GG/IJskoud de Beste 2
20.00 uur: Fortuna/Delta Logistiek – GG/IJskoud de Beste

 

Share This