Over iets meer dan twee weken staat alweer editie 21 van het FKS op de agenda. Deelnemers zijn net zoals vorig jaar Fortuna/Delta Logistiek, AKC Blauw Wit en PKC/SWKGroep. Terug op het toernooi is DeetosSnel uit Dordrecht. Zij waren voor het laatst deelnemer in 2012. We stellen de deelnemers graag aan u voor:

Wat was het afgelopen zaalseizoen voor Fortuna/Delta Logistiek enerverend en tegelijkertijd historisch. Na de achtste plek in het seizoen ervoor boekte ons vlaggenschip overwinningen op o.a. AKC Blauw Wit en LDODK in de competitie en haalde het na een aantal jaren afwezigheid de play-offs. Het zal vast nog op ieders netvlies gebrand staan. De overwinning in het eerste duel op PKC/SWKGroep. De ruime nederlaag in onze uitverkochte hal was misschien een tik maar de formatie van Ard Korporaal en Damiën Folkerts toonde een enorme veerkracht door de derde wedstrijd na verlenging en golden goal te winnen. Een historische overwinning. Misschien wel één van de mooiste uit de historie van onze club. Na een 11-7 achterstand met rust vochten onze helden zich naar 17-17. Vlak voor tijd dacht Richard Kunst de winnende treffer te maken maar het was Nik van der Steen die zes seconden voor tijd de gelijkmaker aantekende. In de verlenging waren het Jessica Lokhorst en Thomas Reijgersberg die ons op een 18-20 voorsprong zette maar nu was het Richard Kunst die hoogstpersoonlijk de 19-20 maakte en drie seconden voor tijd zelfs de 20-20 erin schoot. Misschien weer een tik? We hadden tenslotte al aan de overwinning geroken. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door Claire van Oosten. Heel goed schieten deed ze die avond niet maar uiteindelijk scoorde zij haar belangrijkste doelpunt in haar nog jonge carriere en schoot zij “ons” naar de finale in Ziggo Dome. Die derde play-off was een sprookje dat uitkwam maar het toetje moest nog komen een paar dagen later want tenslotte zijn “finales er om te winnen”. Helaas was TOP/SolarCompleet te sterk in de finale maar wat waren we trots op onze helden. Een fantastisch zaalseizoen dat niemand vooraf voor mogelijk had gehouden. Het maakt ons allen reuze nieuwsgierig naar het nieuwe Korfbal Leauge-seizoen. Fortuna/Delta Logistiek lijkt er op voorhand niet zwakker op geworden met de terugkeer van Tim Heemskerk en het aantrekken van international Fleur Hoek. Als er afgelopen seizoen ploegen waren die de Delftenaren onderschatte dan zal dat het aankomende seizoen zeker niet het geval zijn.

De tweede deelnemer van het FKS is PKC/SWKGroep. De ploeg uit Papendrecht won de laatste vijf edities van het voorbereidingstoernooi en is, zoals gebruikelijk, weer de grote favoriet voor een plek in de Korfbal Leaguefinale. De laatste twee seizoenen strandde het tegen respectievelijk AKC Blauw Wit en Fortuna/Delta Logistiek in de play-offs. Johannis Schot zette een punt achter zijn spelersloopbaan en Anita de Ridder keerde terug naar TOP Arnemuiden. Daarentegen kwam Marijn van de Goorbergh over van DVO en keerde Mabel Havelaar terug in de selectie na haar zwangerschap. De misschien wel belangrijkste wijziging voerde PKC/SWKGroep door in de technische staf. Detlef Elewaut vertrok en is nu bondscoach van Belgie. Hij werd opgevolgd door Daniël Hulzebosch met als assistenten Daan Euser en Lara Boonstoppel. Wellicht lukt het Hulzebosch wel om de ploeg uit de Oostpolder in de Korfbal Leaguefinale te brengen. Iets wat zijn
voorganger in elk geval niet lukte.

De derde deelnemer is AKC Blauw Wit. De ploeg uit Amsterdam heeft nog steeds als hoofdcoach Barry Schep en reikte afgelopen seizoen opnieuw tot de play-offs maar vond in de latere winnaar TOP/SolarCompleet zijn
Waterloo na twee nederlagen op rij. Mutaties waren er volop in de selectie van AKC Blauw Wit. Zo keerden Mandy Koelman, Manon Wiegerink en Otto Fabius terug na sabbaticals en kwam Christiaan Dekkers over van KCC en Michelle in ’t Veen van Fortuna/Delta Logistiek. Daartegenover stond het vertrek van Frank Mostard naar landskampioen TOP/SolarCompleet en beëindigde Kim Cocu haar loopbaan. Marc Broere bleef en gaat aankomend seizoen zijn laatste seizoen in. De Amsterdammer scoorde tot nu toe 1425 goals in de Korfbal League en is daarmee de all-time topscorer. Het maakt AKC Blauw Wit tot een gevaarlijke outsider voor de titel aankomend seizoen in de Korfbal League al moet de ploeg van Barry Schep dan beter eindigen dan afgelopen seizoen, want de laatste vier wedstrijden won het er niet één.

De vierde deelnemer is DeetosSnel uit Dordrecht. De promovendus versloeg op miraculeuze wijze in de hoofdklasse finale Dalto uit Driebergen. De fusieclub kent met Jimin de Vries en Francy Crielaars twee oud spelers van Fortuna/Delta Logistiek in de selectie. Ook de hoofdcoach Gert-Jan Kraaijeveld is een oude bekende van ons. Hij was negen jaar geleden de coach van onze club. Tevens heeft DeetosSnel met Brett Zuijdwegt en Randy Oosting talent in de selectie en met Born van Rosmalen de belangrijke ervaring. De landskampioen van weleer zal handhaving als doelstelling hebben. Om dat te kunnen bewerkstelligen hebben zij oefenwedstrijden op het hoogste niveau nodig. We kijken enorm uit naar hun komst op het FKS.

Het programma op vrijdag 2 november:

19:30 uur AKC Blauw Wit 2 – DeetosSnel 2
21:15 uur Fortuna/Delta Logistiek 2 – PKC/SWKGroep 2

Zaterdag 3 november:

18:00 uur Presentatie Fortuna/Delta Logistiek selectie
19:00 uur Kleine finale
21:00 uur Finale 21e editie FKS
Aansluitend: Feest in de kantine

Heel graag tot dan!

 

Share This