Voorbeschouwing Fortuna A1 – Unitas A1

Aankomende zaterdag staat onze A1 wederom in de play-offs! Tegenstander is het Harderwijkse Unitas/Perspectief A1. Aanvang van deze eerste play-off wedstrijd is om 16:00 uur in onze eigen Fortuna-hal.

Fortuna A1

Weer staat Fortuna A1 in de play-offs. Het aantal keren dat dit is gelukt is eigenlijk niet meer bij te houden. Toch liggen de zaken nu net wat anders dan bijvoorbeeld vorig jaar. Toen werd Fortuna A1 tweede in hun poule (er zijn twee poules van 8 verenigingen en de beste twee van elke poule gaan naar de play-off) en was het niet de favoriet in hun onderlinge ontmoeting met DVO/Accountor A1. Dit jaar versloeg Fortuna A1 in hun poule alles en iedereen en dat zelfs twee keer. Kortom, alle wedstrijden werden gewonnen en dat vaak met verpletterende uitslagen, met 388 gescoorde doelpunten een gemiddelde van dik 27 goals per wedstrijd.

Het drukt de ploeg van Laurens Verbaan, Luca Dekker en Arline Hom-Preuninger nadrukkelijk in de favorietenrol om een ticket te bemachtigen voor de eindstrijd in het Rotterdamse Ahoy op 13 april aanstaande (aanvang van die finale is om 14:00 uur). Maar eerst maar eens zaterdag proberen te winnen van Unitas A1. Twee weken later op 6 april is de return in Harderwijk.

Unitas A1

Unitas A1 had het een stuk lastiger om de play-offs te bereiken. De ploeg van Robbert-Jan Verboom kwam tot 20 punten en dat is hetzelfde puntenaantal als KZ A1. Maar een beter onderling resultaat gaf de doorslag, want Unitas won thuis van KZ met 22-16 en uit verloor het met 18-17. Genoeg dus om tweede te eindigen in de poule achter het sterke DVO A1. De ploeg uit Bennekom won alle wedstrijden op één na. Één keer verloor het deze competitie en dat was in Harderwijk tegen Unitas A1 met 17-14. Fortuna is dus gewaarschuwd voor deze geduchte tegenstander.

Historie

Unitas/Perspectief A1 won één keer eerder het landskampioenschap bij de junioren. In het seizoen 2002-2003 won het in Ahoy van het toenmalige Deetos (inmiddels DeetosSnel) met 14-17. Fortuna won deze eeuw al drie keer het landskampioenschap. In het seizoen 2003-2004 won het in de finale van PKC. In het seizoen 2014-2015 won het van DeetosSnel en de meest recente landstitel werd behaald in het seizoen 2017-2018 toen Fortuna in de finale Dalto uit Driebergen versloeg.

Overige informatie

De wedstrijd is gratis te bezoeken in onze eigen Fortuna-hal. Voor de thuisblijvers is er livestream op ons eigen YouTube-kanaal. Ik hoop op veel publiek, want de A1 kan deze steun heel goed gebruiken! Ik wens u allen heel veel plezier bij dit mooie affiche.

Door: Joris Houweling

Lees meer nieuws