Even voor pakjesavond deze zaterdag ontvangt Fortuna/Delta Logistiek haar gasten uit Bennekom. Zowel DVO/Accountor als de Fortuna/Delta Logistiek wisten in de eerste competitieronde nog geen punten binnen te slepen. De Bennekommers kenden naar eigen zeggen een historisch slechte seizoensstart en wisten in de streekderby niet te winnen van Dalto/BNApp.nl. Ook de ervaren spelers uit Delft wisten zaterdag niet te winnen van TOP/Quoratio, volgens international Mirjam Maltha kwam dit onder andere door een ‘dekentje wat over ons heen lag en waar we niet onder vandaan konden komen.’

Toch spreken de statistieken voor zich. Waar Fortuna/Delta Logistiek vorige week aan haar elfde Korfbal League seizoen is begonnen, is het voor DVO ‘pas’ het zesde en waar de Delftenaren al regelmatig in Ahoy mochten schitteren, kwam DVO nooit verder dan de middenmoot.

Is de wedstrijd dan op voorhand al beslist? Zeker niet! Beide ploegen hebben vorig seizoen al laten zien over een bijzondere kwaliteit te beschikken: scoren over alle acht de schijven. Zo kent DVO goede aanvallers in Marijn van Goorbergh en Marvyn Toonen, maar zal Fortuna/Delta Logistiek daar goals van onder andere Tom Kalkman en Tim Heemskerk tegenover stellen. Waar de ploeg van Ard Korporaal kan leunen op ervaren dames als Mirjam Maltha en Cindy van Eijk, vertrouwen de gasten uit Bennekom juist op het jonge talent van Fleur Hoek en Janine van Schie.

Het belooft dus een spannende zaterdag avond te worden waar zowel Fortuna/Delta Logistiek als DVO/Accountor de honger naar de eerste punten willen stillen. Om 15.30 uur zullen de ploegen in de Fortuna-hal strijden om misschien wel het mooiste sinterklaascadeau van 2015!

Share This