Voorbeschouwing Fortuna/Delta Logistiek – LDODK/Rinsma Modeplein

Aanstaande zondag om 14:30 uur staan Fortuna/Delta Logistiek en LDODK/Rinsma Modeplein voor de tiende keer in Delft tegenover elkaar in een reguliere competitiewedstrijd van de Kenonz Korfbal League. In de 9 ontmoetingen hiervoor won Fortuna/Delta Logistiek er 5 en verloor het er 4. De laatste keer dat de twee ploegen elkaar in Delft troffen was op 6 februari van het vorige jaar. De huidige landskampioen won toen met 28-20.

Toch springt er nog een andere wedstrijd uit in de onderlinge confrontaties tussen beide ploegen. Op 30 maart 2021 troffen beide ploegen elkaar voor de derde keer in zeven dagen voor de play-offs. Fortuna/Delta Logistiek won toen de eerste wedstrijd in Delft met 22-16, maar verloor een paar dagen later in Gorredijk met 25-23 de tweede play-off wedstrijd. De derde wedstrijd, in een lege Fortuna-hal vanwege de coronamaatregelen, ging LDODK de eerste helft heel goed mee maar verloor uiteindelijk toch met 22-17. Fortuna/Delta Logistiek haalde de winst in die wedstrijd binnen mede dankzij de 8 goals die Daan Preuninger na rust scoorde.

Fortuna/Delta Logistiek

Maar dezelfde Daan Preuninger is aanstaande zondag afwezig vanwege een blessure aan zijn schouder. De aanvoerder werd afgelopen zaterdag tegen KZ/Thermo4U hevig gemist. De regerend landskampioen speelde een prima eerste 20 minuten, maar scoorde in de tweede helft nog maar 7 keer en dus leed de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts zijn eerste nederlaag van dit seizoen.

Waar niet veel over gesproken is, is dat Celeste Split afgelopen zaterdag voor een uniek record zorgde. De voormalig international scoorde afgelopen zaterdag namelijk haar 900e treffer in de Korfbal League. Split is daarmee de eerste vrouw die dat ooit voor elkaar gekregen heeft. De inwoonster van Den Haag, die haar carrière bij Die Haghe begon en daarna zeer succesvol was bij TOP uit Sassenheim, had daar 247 wedstrijden op het hoogste niveau voor nodig. Dat komt neer op gemiddeld iets meer dan 3,5 goal per wedstrijd. De routinier debuteerde op 1 december 2007 namens Die Haghe in de Korfbal League en loopt er dus al meer dan 14 jaar met succes rond.

LDODK/Rinsma Modeplein

LDODK/Rinsma Modeplein doet het eigenlijk prima in de Kenonz Korfbal League. De ploeg behaalde 11 punten uit acht wedstrijden en staat daarmee gelijk in punten met DVO/Transus en Fortuna/Delta Logistiek, 2 punten achter PKC/Vertom dat gisteravond de inhaalwedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen met 30-15 won en daarmee koploper is geworden.

LDODK won vlak voor de kerst thuis van PKC/Vertom en daarmee lijkt de ploeg van Gerald Aukes aan vertrouwen gewonnen te hebben. De laatste drie wedstrijden haalde de ploeg de volle 6 punten binnen tegen PKC/Vertom, DOS’46 en afgelopen zaterdag tegen Unitas/Perspectief. Met name in de beginfase van deze competitie lieten de Friezen punten liggen. Op de openingsspeeldag werd er gelijk gespeeld tegen DVO/Transus en er werd verloren uit bij Groen Geel en thuis tegen Blauw Wit.

Bij LDODK/Rinsma Modeplein komen we twee oud-Fortunezen tegen: Marjolijn Kroon en Harjan Visscher. De eerstgenoemde speelde in het begin van haar carrière bij Fortuna/Delta Logistiek om vervolgens door te groeien als international bij KZ/Thermo4U en later bij LDODK, waar ze sinds 2016 actief is. Harjan Visscher werd vorig seizoen landskampioen met Fortuna/Delta Logistiek maar vertrok toch bij de Delftenaren om dichter bij familie te kunnen zijn. Visscher is international en een welkome aanvulling voor de Friezen, die de ambitie hebben om het landskampioenschap een keer in de wacht te slepen.

LDODK/Rinsma Modeplein beschikt verder over het supertalent Ran Faber. Faber is inmiddels international en één van de steunpilaren van de ploeg. Net als Femke Faber: zij kampte met menig blessures, maar speelt dit seizoen uitstekend getuige haar 32 goals uit 8 wedstrijden. De aanvoerder van LDODK/Rinsma Modeplein, Erwin Zwart, viel uit op de openingsspeeldag tegen DVO/Transus en lijkt de komende ontmoeting tussen Fortuna/Delta Logistiek en LDODK/Rinsma Modeplein nog te moeten missen.

Kaartje kopen

Kaarten voor de niet-seizoenkaarthouders zijn te koop via deze link en we heten jullie als Fortuna/Delta Logistiek van harte welkom om deze topwedstrijd in de Kenonz Korfbal League te bezoeken. Tot zondag!

Door: Joris Houweling

Lees meer nieuws

The Afterparty!

The Afterparty! Wat een weekend gaat dit worden! Vrijdag en zaterdag internationaal topkorfbal bij Fortuna/Delta Logistiek! Het programma van de wedstrijden vind je hier: https://www.fortuna-korfbal.nl/kaartverkoop-ikf-korfball-champions-league-finals-van-start-voor-leden/ Uiteraard sluiten we beide avonden

Lees meer »
Share This