De laatste thuiswedstrijd van het seizoen alweer voor Fortuna/Delta Logistiek. De Delftenaren wonnen tot op heden drie van hun acht thuisduels, dus een positieve thuisbalans zit er helaas niet meer in. Desondanks zal de ploeg van Ard Korporaal en scheidend trainer/coach Joost Preuninger alles op alles zetten om het seizoen goed en Fortuna-waardig af te sluiten!

Waar staat Fortuna/Delta Logistiek?
Ook al werd zondag op Korfbal.nl nog anders beweerd, Fortuna/Delta Logistiek heeft zich definitief gehandhaafd. DSC en DVO/Accountor kunnen in een zeer onwaarschijnlijk en uitgedacht scenario allebei op 11 punten komen, het aantal wat Fortuna/Delta Logistiek nu heeft, maar het positieve onderlinge resultaat van de Delftenaren tegen deze twee ploegen weerhoudt hen van een negende plaats. Opluchting alom, in een seizoen waarin de ploeg flink wat tegenslagen kende. Zo raakte Claire van Oosten al vroeg geblesseerd, stopte Francy Crielaars daarvóór al en ontbreekt Daan Preuninger al geruime tijd wegens ziekte. Desondanks heeft de ploeg zich staande gehouden wanneer het er om ging, en dat is bewonderenswaardig.

Waar staat DOS’46?
Net zoals Fortuna/Delta Logistiek speelt DOS’46 nergens meer om. De ploeg uit Nijeveen kan volgens een al even ondenkbaar scenario als dat van Fortuna/Delta Logistiek nog vierde worden, maar daar zullen ze in Nijeveen niet op rekenen. Zesde is een nette prestatie, al zal Daniel Hulzebosch nog wel terugdenken aan de thuiswedstrijden tegen DSC en Fortuna/Delta Logistiek, en de uitwedstrijden tegen DVO, TOP/Quoratio en AW.DTV. Met iets meer geluk was DOS’46 nu nog écht in de race geweest om de vierde plek, iets wat de Drenten onder leiding van Gerald Aukes volgend seizoen vast en zeker willen bewerkstelligen.

Laatste vijf uitslagen
14-01-2017 DOS’46 – Fortuna/Delta Logistiek 16-18
26-03-2016 DOS’46 – Fortuna/Delta Logistiek 31-35
30-01-2016 Fortuna/Delta Logistiek – DOS’46 17-16
03-03-2012 Fortuna/Delta Logistiek – DOS’46 21-25
17-12-2011 DOS’46 – Fortuna/Delta Logistiek 22-23

Onderlinge balans
Winst Fortuna/Delta Logistiek: 8
Gelijkspel: 1
Winst DOS’46: 11
Doelsaldo: 389-415

Laatste ontmoeting
De heenwedstrijd wordt vooral herinnerd vanwege de bizarre tweede helft van dat duel. De 14-13 ruststand lag op zich in lijn met de verhoudingen; Fortuna/Delta Logistiek kwam op 0-3 maar zag DOS’46 daarna via 11-9 op 14-11 komen. De thuisploeg kon echter niet doordrukken, en in plaats van 15-11 werd het 14-13 bij rust. In de tweede helft presteerde beide ploegen het om gezamenlijk slechts zeven keer te scoren. Gelukkig voor Fortuna/Delta Logistiek maakten zij er vijf. Michelle van Geffen en Nik van der Steen schoten de rood-witten uiteindelijk naar de twee punten.

Prognose Ard
“Vorig seizoen was het de laatste wedstrijd van het seizoen, nu de één-na laatste. Ik had het er met Daniel (Hulzebosch, red.) al voor de grap over of 40-40 een record zou zijn. Wij spelen nergens meer om, zij ook niet, maar het is moeilijk om elkaar dan lekker te laten korfballen. Maar wij kunnen vrijuit spelen, de druk is eraf. Ik verwacht een doelpuntrijk duel, als ik een uitslag moet noemen zou ik zeggen dat wij met 31-27 winnen.”

Share This