Al bijna vijf jaar wacht Fortuna/Delta Logistiek op een overwinning op het Sassemse TOP/SolarCompleet. Jan Niebeek begint vanavond aan zijn zesde Korfbal Leagueseizoen met de regerend landskampioen en verloor met TOP in de zaal nog nooit een officiële wedstrijd van de Delftenaren. Sterker nog, hij won altijd. Werd het ooit spannend? Jawel, maar nooit in Sassenheim. De cijfers van zijn vijf thuisoverwinningen tegen Fortuna/Delta Logistiek spreken boekdelen: Maar liefst 150 doelpunten voor en slechts 105 tegen.

Toch zeggen cijfers lang niet alles. Voordat Niebeek aan de slag ging in Sassenheim won Fortuna/Delta Logistiek altijd in De Korf. En de behaalde finales in zowel de zaal als op het veld, geven aan dat er een positieve ontwikkeling gaande is in Delft. Toch blijft de ploeg van Niebeek de grote favoriet voor de openingswedstrijd van het nieuwe Korfbal Leagueseizoen.

Zonder Daniel Harmzen, maar met de immer strijdende Frank Mostard heeft TOP wederom een selectie staan die het in zich heeft om landskampioen te worden. Ook Fortuna/Delta Logistiek heeft zich kunnen versterken met Fleur Hoek bij de dames en Tim Heemskerk als makkelijk scorende heer. Of het voldoende is om Niebeek op z’n eerste Fortunanederlaag te trakteren zal moeten blijken.

Vrijdag 9 november in De Korf (Sassenheim):
18.45 uur: TOP/SolarCompleet 2 – Fortuna/Delta Logistiek 2
20.30 uur: TOP/SolarCompleet 1 – Fortuna/Delta Logistiek 1

Share This