Drie nederlagen op rij, inclusief een collectieve offday tegen PKC/SWKGroep. Het kan gebeuren, maar voelt toch niet lekker. Na de sterke eerste seizoenshelft proefden overwinningen zo goed. Toch is er zeker geen man over boord, al kan het zomaar gebeuren dat Fortuna/Delta Logistiek zondag haar play-off-plaats verliest. Dat is uiteraard een vorm van scorebordjournalistiek, want KZ/Thermo4U dat de vierde plek kan veroveren, ontmoet nog koplopers TOP/SolarCompleet en PKC.

Met die vierde plek moet Fortuna/Delta Logistiek zich daarom zondag ook helemaal niet bezighouden. En dat doet het niet, net zo min als dat tegenstander van zondag Blauw-Wit dat zal doen. Al is het voor de Amsterdammers wel veel urgenter om te winnen dan voor de Delftenaren. Als de ploeg van Barry Schep zondag niet weet te winnen dan lijkt het een afscheid zonder glans voor de voormalig Fortunees. Ondanks het succes dat hij in de voorgaande seizoenen met Blauw-Wit wist te boeken.

Hoewel drie nederlagen op rij niet fijn klinken, hadden de wedstrijden tegen TOP en LDODK/Rinsma Modeplein ook zomaar de andere kant op kunnen vallen. Een complex aan praten is dan ook totaal overbodig. Zondag zal echter toch vooral een wedstrijd voor het herstellend moraal moeten worden. Juist door de moeizame vertoning in Papendrecht zal het elke Fortunees eraan gelegen zijn om te laten zien dat het nog een behoorlijke pot kan korfballen.

Share This